Οι 3 κανόνες της υγιεινής διατροφής

Οι 3 κανόνες της υγιεινής διατροφής

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η υγιεινή διατροφή δεν είναι περίπλοκη ούτε δύσκολη, γιατί, λοιπόν, οι περισσότεροι δεν προτιμάμε υγιεινές τροφές, φρούτα και λαχανικά, αλλά επιλέγουμε τις εύκολες πιο παχυντικές εναλλακτικές; Σύμφωνα με μια νέα έρευνα του πανεπιστημίου Cornell, τρεις απλές αλλαγές στις διατροφικές μας συνήθειες μπορούν να κάνουν τις καλές μας προθέσεις πράξη, ώστε τελικά να μην αφήνουμε τα φρούτα να σαπίζουν στο ψυγείο αλλά να τα τρώμε.

«Η υγιεινή διατροφή είναι τόσο εύκολη όσο το να κάνουμε την πιο υγιεινή επιλογή πιο εύκολη, πιο γοητευτική και πιο φυσιολογική» λέει ο Brian Wansink, συγγραφέας του βιβλίου ‘Slim by Design’ και υπεύθυνος του εργαστηρίου στο πανεπιστήμιο Cornell. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η μέθοδος που πρέπει να ακολουθούμε για να επιλέγουμε πάντα υγιεινές τροφές περιλαμβάνει 3 αλλαγές: Να κάνουμε τα φαγητά εύκολα, γοητευτικά και φυσιολογικά.

1.Εύκολα: Όταν δεν έχουμε χρόνο για μαγειρική, τρώμε ό,τι είναι πιο εύκολο. Αντί να επιλέξετε ένα έτοιμο γεύμα, ένα πακέτο μπισκότα ή πατατάκια, πρέπει να προετοιμάζουμε υγιεινά γεύματα ώστε να είναι έτοιμα κάθε φορά που πεινάμε. Ετοιμάστε μια φρουτοσαλάτα, αποθηκεύστε κομμένα λαχανικά σε μια σακούλα τροφίμων στο ψυγείο ή επιλέξτε ξηρούς καρπούς.

2.Γοητευτικά: Τα ‘όμορφα’ φαγητά είναι πιο νόστιμα, σύμφωνα με την έρευνα. Επιλέξτε τα φρούτα και τα λαχανικά που σας φαίνονται πιο όμορφα και δημιουργήστε ‘γοητευτικά’ πιάτα με πλούσια χρώματα και ωραία πιάτα.

3.Φυσιολογικά: Οι άνθρωποι, σύμφωνα με την έρευνα, προτιμάμε να επιλέγουμε τρόφιμα που είναι φυσιολογικά, δηλαδή είναι εύκολο να τα βρούμε, να τα παραγγείλουμε και να τα καταναλώσουμε. Προσπαθήστε να προσθέσετε στο καθημερινό διαιτολόγιο σας υγιεινές τροφές, έτσι ώστε να τις συνηθίσετε και να σας φαίνονται ‘πιο φυσιολογικές’.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή