Ελβετική λίστα υπόπτων για φοροδιαφυγή

Ελβετική λίστα υπόπτων για φοροδιαφυγή

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντιδράσεις προκαλεί στη Γερμανία η δημοσίευση ονομάτων πελατών σε ελβετικές τράπεζες, οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι φοροδιαφυγής από τις επιμέρους εθνικές αρχές. Συγκεκριμένα, η Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της Ελβετίας έχει δημοσιεύσει ονόματα, ημερομηνίες γέννησης και εθνικότητες ατόμων και εταιρειών, οι οποίες στις αντίστοιχες χώρες θεωρούνται ύποπτοι φοροδιαφυγής. Εικάζεται πως μεταξύ αυτών των ατόμων βρίσκονται και Γερμανοί πολίτες. Η Γερμανία αντέδρασε στη δημοσιοποίηση, με βασικό επιχείρημα ότι παραβιάζονται τα πολιτικά δικαιώματα Γερμανών πολιτών.

Η διαδικασία εκ μέρους της Ελβετίας δεν συνάδει με το φορολογικό απόρρητο, όπως διατείνονται αξιωματούχοι γερμανικών κρατιδίων. Επίσης, αφ ης στιγμής υπάρξει δημοσιοποίηση, είναι οι αρχές της Γερμανίας οι οποίες πρέπει να εξετάσουν τις υποθέσεις. Από πλευράς της, η Βέρνη απαντά ότι επέλεξε τη διαδικασία δημοσιοποίησης, ώστε να αποφύγει μελλοντικές αξιώσεις θιγομένων για αποζημίωση, με το σκεπτικό πως δεν είχαν ενημερωθεί εγκαίρως.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή