Ανάπτυξη το 2015 αναμένει το 69% των επιχειρήσεων

Ανάπτυξη το 2015 αναμένει το 69% των επιχειρήσεων

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αισιόδοξο εμφανίζεται το σύνολο των ελληνικών εταιρειών, σύμφωνα με την ετήσια έρευνα της Randstad «HR & Workplace Trends Survey», με τις μισές από αυτές να αναμένουν αύξηση του όγκου των πωλήσεών τους έως και 6% για το προσεχές έτος.

Η ετήσια έρευνα της Randstad πραγματοποιήθηκε για πέμπτη συνεχή χρονιά, σε δείγμα 228 υψηλόβαθμων στελεχών επιχειρήσεων και τμημάτων Ανθρώπινου Δυναμικού από εταιρείες διαφορετικών κλάδων σε όλη την Ελλάδα, από τον Δεκέμβριο του 2014 έως και τον Φεβρουάριο του 2015.

Για το 2015, η πλειοψηφία των συμμετεχόντων (69%) αναμένει ανάπτυξη, ενώ το 19% σταθερότητα. Οι εκπρόσωποι σχεδόν των μισών επιχειρήσεων αναμένουν αύξηση του όγκου των πωλήσεών τους έως και 6% για το προσεχές έτος.

Στο πεδίο των προσλήψεων, το 52% των ερωτηθεισών επιχειρήσεων σκοπεύει να προχωρήσει σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ενώ το 26% σε προσωρινού.

Στις πρώτες θέσεις των προσλήψεων βρίσκονται ο τομέας των Πωλήσεων (40% σε μόνιμες θέσεις και 24% σε προσωρινές), ο τομέας της Παραγωγής (25% σε μόνιμες θέσεις και 30% σε προσωρινές) και ο τομέας του Engineering (30% σε μόνιμες θέσεις και 27% σε προσωρινές).

Οσον αφορά τους μισθούς, το 64% υποστηρίζει ότι οι μισθοί διατηρήθηκαν στα ίδια επίπεδα με την προηγούμενη χρονιά. Σχετικά με την ανταγωνιστικότητα των μισθών σε εταιρείες του ίδιου κλάδου, το 59% των ερωτηθέντων ανέφεραν ότι οι μισθοί στην εταιρεία τους βρίσκονται στα ίδια επίπεδα με τον ανταγωνισμό, το 25% εκτιμά ότι οι μισθοί τους είναι υψηλότεροι, ενώ μόνο ένα 10% πρεσβεύει ότι οι μισθοί τους είναι χαμηλότεροι.

Για τη στελέχωση προσωπικού, οι εταιρείες χρησιμοποιούν ως πιο κοινή μέθοδο τις συστάσεις εργαζομένων (78%), τις εταιρείες στελέχωσης (55%) και τις ιστοσελίδες αγγελιών εργασίας (43%). Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιούνται σπάνια για την ανεύρεση ταλέντων, με μόνη εξαίρεση το LinkedIn (38%). Ως την κορυφαία πρόκληση για το 2015, το 69% των ερωτηθέντων θεωρεί τη διαχείριση έλλειψης δεξιοτήτων, η οποία αναμένεται να αντιμετωπιστεί μέσω προσφοράς εκπαιδευτικών προγραμμάτων (69%) και βελτίωσης μισθού και παροχών για τη διατήρηση ή προσέλκυση ταλέντων (33%).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή