Κόντρα Μπαλτά – Κουράκη για ιδιωτική εκπαίδευση

Κόντρα Μπαλτά – Κουράκη για ιδιωτική εκπαίδευση

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα επεισόδια έντασης στις ήδη τεταμένες σχέσεις του ηγετικού διδύμου του υπουργείου Παιδείας προκαλεί το νομοσχέδιο που ρυθμίζει θέματα των ΑΕΙ, έρευνας και ιδιωτικής εκπαίδευσης. Την ίδια στιγμή, νέο «ψαλίδι» στην αριστεία βάζει το υπουργείο Παιδείας. Σοκ προκαλεί η απόφασή του να κόψει τη χρηματοδότηση για συμμετοχή των Ελλήνων μαθητών στις εκπαιδευτικές Ολυμπιάδες.

Ειδικότερα, ενώ το νομοσχέδιο είχε προγραμματιστεί να δοθεί σε δημόσια διαβούλευση τις προηγούμενες ημέρες, έως αργά χθες το βράδυ αυτό δεν είχε συμβεί. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», ο λόγος είναι οι διαφωνίες που υπάρχουν μεταξύ των Αριστείδη Μπαλτά και Τάσου Κουράκη, κυρίως για τις διατάξεις που αφορούν την ιδιωτική εκπαίδευση. Ο κ. Μπαλτάς θεωρεί επιβεβλημένη τη ρύθμιση του χώρου της ιδιωτικής εκπαίδευσης, αλλά δέχεται και τις ενστάσεις των σχολαρχών που διαμαρτύρονται για συγκεκριμένες διατάξεις και κάνουν λόγο για στραγγαλισμό της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Πόσο μάλλον που ορισμένες από τις νέες ρυθμίσεις είναι σε αντίθεση με τις επιταγές των δανειστών (π.χ. μη επιβολή ρητρών μονιμότητας). Την ίδια θέση υιοθετούν και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, που πιέζουν για αλλαγές στο ν/σ.

Αντίθετα, η πλευρά του αρμόδιου αναπληρωτή υπουργού, Τάσου Κουράκη, υιοθετεί σκληρή θέση, που ικανοποιεί τα αιτήματα των συνδικαλιστών της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Αλλωστε, στενή σχέση είχε αναπτυχθεί με ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς, όταν κατά την προεκλογική περίοδο ο κ. Κουράκης συνάντησε τον εκπαιδευτικό κόσμο της Θεσσαλονίκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή