72,4 δισ. ευρώ δίνει η Charter για εξαγορά της Time Warner Cable

72,4 δισ. ευρώ δίνει η Charter για εξαγορά της Time Warner Cable

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με προσφορά ύψους 51,4 δισ. ευρώ για την Time Warner Cable, η εταιρεία Charter επιχειρεί να αλλάξει δραστικά το τοπίο των τηλεπικοινωνιών στις ΗΠΑ, ωστόσο ήδη εκφράζονται αμφιβολίες κατά πόσο η κανονιστική αρχή θα επιτρέψει τη συγχώνευση των δύο εταιρειών. Η εταιρεία Charter Communications, η οποία συνολικά προσφέρει 72,4 δισ. ευρώ για την εξαγορά της ανταγωνίστριάς της εάν υπολογιστεί και η εξαγορά χρεών, είναι ο τρίτος μεγαλύτερος πάροχος καλωδιακής τηλεόρασης στις ΗΠΑ και η Time Warner Cable ο δεύτερος μεγαλύτερος, πίσω από την Comcast. Η συγχώνευση των Charter και Time Warner Cable αποτελεί επίσης προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η αυξημένη δημοτικότητα (και τηλεθέαση) υπηρεσιών που μεταδίδονται μέσω Ιντερνετ.

Οι δύο επίδοξοι εταίροι υπόσχονται στους καταναλωτές καλύτερη πρόσβαση στο Ιντερνετ, μεγαλύτερες ταχύτητες και περισσότερα δημόσια ασύρματα δίκτυα. Ωστόσο, είναι πιθανό να έρθουν αντιμέτωποι με τις επιφυλάξεις που είχε εκφράσει η κανονιστική αρχή και για την προτεινόμενη συγχώνευση Comcast-Time Warner Cable, επιφυλάξεις που τελικά οδήγησαν στην ακύρωση της συμφωνίας. Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Τηλεπικοινωνιών, η οποία κρίνει αν οι προτεινόμενες συγχωνεύσεις στη βιομηχανία αποβαίνουν υπέρ του δημοσίου συμφέροντος, εξέπληξε τους δημοσιογράφους σχολιάζοντας αμέσως ότι θα εξετάσει «αν και πώς θα μπορούσε να ωφεληθεί ο Αμερικανός καταναλωτής από την ολοκλήρωση της συμφωνίας». Αν ολοκληρωθεί, θα πρόκειται για την έκτη μεγαλύτερη οικονομική συμφωνία στην ιστορία των ΗΠΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή