Πέφτει η αυλαία στο Γιουρόπα Λιγκ

Πέφτει η αυλαία στο Γιουρόπα Λιγκ

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τη μια πλευρά είναι το φαβορί, η κάτοχος ισπανική Σεβίλλη, και από την άλλη το αουτσάιντερ, η ουκρανική Ντνίπρο. Ο τελικός του Γιουρόπα Λιγκ απόψε (21.45) στη Βαρσοβία αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, όχι μόνο γιατί και οι δύο ομάδες είναι αρκούντως θεαματικές, αλλά και γιατί είναι άγνωστο πώς θα αντιμετωπίσει η ομάδα της Ανδαλουσίας την ομάδα-έκπληξη της διοργάνωσης, που απέκλεισε και τον Ολυμπιακό.

Στοχεύοντας να καταστεί η πρώτη ομάδα που θα πάρει για τέταρτη φορά το κύπελλο στο παλιό κύπελλο UEFA και νυν Γιουρόπα Λιγκ, η Σεβίλλη μπαίνει απόψε στη μάχη στην πολωνική πρωτεύουσα ουσιαστικά πλήρης, αφού πέρα από τις μακροχρόνιες απουσίες των Νίκο Παρέχα και Σεμπαστιάν Κριστοφόρο, ο Ισπανός προπονητής Ουνάι Εμερι έχει όλους τους παίκτες του στη διάθεσή του.

Με υψηλό ηθικό αναμένεται να αγωνιστούν απόψε ο Αλέις Βιδάλ, ο Καταλανός δεξιός εξτρέμ της Σεβίλλης, και ο τερματοφύλακας Σέρχιο Ρίκο καθώς κλήθηκαν για πρώτη φορά στην καριέρα του στην Εθνική Ισπανίας.

Από την άλλη πλευρά, η Ντνίπρο θα έχει σαφώς το πλεονέκτημα της εγγύτητας στην πατρίδα της, ενώ μη έχοντας δώσει ούτε έναν ευρωπαϊκό αγώνα στο Ντνιεπροπετρόφσκ, λόγω του ουκρανικού εμφυλίου που συνεχίζεται, η Βαρσοβία δεν θα είναι και πολύ διαφορετικό περιβάλλον από το Κίεβο, στο οποίο φιλοξένησε όλους τους αντιπάλους της φέτος. Και αν η ομάδα που πήρε το όνομά της από τον ποταμό Δνείπερο κατάφερε να πετάξει εκτός θεσμού ομάδες όπως η Νάπολι και ο Αγιαξ, δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει επικράτησή της και απόψε.

Είναι μάλιστα σαφές ότι ο τεχνικός Μίρον Μάρκεβιτς προτίμησε να χάσει τα δύο από τα τρία τελευταία ματς στο πρωτάθλημα και να αποκλειστεί στο κύπελλο από τη Σαχτάρ, προκειμένου να έχει ξεκούραστους τους καλύτερούς του παίκτες για την αποψινή μάχη. Ωστόσο, ο Γεβγέν Σελεζνιόφ, από τους βασικούς σκόρερ της ομάδας, είναι αμφίβολος λόγω τραυματισμού στο γόνατο.

Υπενθυμίζεται πως η ομάδα που θα κατακτήσει το Γιουρόπα Λιγκ φέτος παίρνει εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ της επομένης σεζόν, κάτι που μέσω πρωταθλήματος απέτυχαν να εξασφαλίσουν τόσο η Σεβίλλη όσο και η Ντνίπρο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή