Elizabeth Banks: «Η μητρότητα με έκανε πιο φιλόδοξη»

Elizabeth Banks: «Η μητρότητα με έκανε πιο φιλόδοξη»

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Hollywood είναι μια ανδροκρατούμενη βιομηχανία. Ο λαμπερός κόσμος του κινηματογράφου μπορεί να εστιάζει την προσοχή της στις εντυπωσιακές γυναικείες παρουσίες που μονοπωλούν το ενδιαφέρον των media κάθε φορά που περπατούν στο κόκκινο χαλί, όμως πίσω από τις κάμερες τα νήματα κινούνται από άντρες. Οι σκηνοθέτες, οι σεναριογράφοι, οι παραγωγοί είναι στο μεγαλύτερο ποσοστό άντρες, με τις γυναίκες να κάνουν μικρά αλλά αποφασιστικά βήματα για να διεκδικήσουν μια θέση ανάμεσα στους ισχυρούς του Hollywood. Η Elizabeth Banks, η ξανθιά ηθοποιός που θυμόμαστε από τις ταινίες ‘Hunger Games’ και ‘Pitch Perfect’ αλλά και τον μικρό ρόλο της στην τηλεοπτική σειρά ‘Modern Family’, αποφάσισε να μπει στην μικρή ομάδα των γυναικών σκηνοθετών της βιομηχανίας και να αποδείξει ότι είναι ικανή να φτάσει στην κορυφή.

Η απόφασή της να σκηνοθετήσει την ταινία ‘Pitch Perfect 2’, μια ταινία «χιουμοριστική, για κορίτσια που εγγυάται εμπορική επιτυχία», όπως λέει στην πρόσφατη συνέντευξή της στο περιοδικό Edit, δεν είναι κάτι που συμβαίνει κάθε μέρα. Τα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο κυκλοφόρησαν το 2013, τρεις ταινίες από γυναίκες σκηνοθέτιδες, ενώ το 2014 μόλις 5 ταινίες που είχαν γυναικεία σκηνοθετική επιμέλεια. «Δεν μπορώ να υποκριθώ ότι δεν είναι κάτι σημαντικό» παραδέχεται η ηθοποιός που στη νέα της ταινία συνεργάζεται ξανά με την Anna Kendrick και την Rebel Wilson για το sequel του Pitch Perfect, της ταινίας στην οποία πρωταγωνιστούσε και είχε αποφέρει έσοδα 115 εκατομμυρίων στα στούντιο.

Το κίνητρό της για τη νέα της επαγγελματική πορεία, όπως λέει η ίδια, ήταν τα παιδία της. «Η μητρότητα με άλλαξε. Με έκανε πιο φιλόδοξη για λογαριασμό των παιδιών μου. Κάνω τα πάντα για εκείνα πλέον, γιατί θέλω να έχω επιτυχία στην ζωή μου μόνο για αυτά». Η 41χρονη ηθοποιός που έχει με τον σύζυγό της, τον παραγωγό Max Handelman, δύο γιους, τον 4χρονο Felix και τον 2χρονο Magnus, δηλώνει ότι πλέον έχει διαφορετικές προτεραιότητες. Μπορεί να έχει συμφωνήσει να αναλάβει την σκηνοθεσία της ταινίας ‘The Greater Good’, όμως δεν ξέρει αν θα μπορέσει να σκηνοθετήσει και τρίτη ταινία: «Η σκηνοθεσία είναι μια μεγάλη απόφαση. Είναι ενάμισι χρόνος και αποδιοργανώνει την καθημερινότητα των παιδιών μου».

Η Banks, βέβαια, δεν πρόκειται να σταματήσει να δουλεύει στην κινηματογραφική βιομηχανία, αφού μαζί με τον σύζυγό της συνεργάζονται και στην παραγωγή ταινιών. Η ίδια αποκαλύπτει ότι αυτό την δυσκόλεψε αρκετά, αφού οι ισχυροί του Hollywood δεν έβλεπαν με καλό μάτι την επαγγελματική σχέση που είχε με τον άντρα της: «Είναι απλά μια ξανθιά ηθοποιός που δουλεύει με τον σύζυγό της», έλεγαν και τόνιζαν ότι «δεν είναι καν τόσο επιτυχημένη ως ηθοποιός». Η Elizabeth ξέρει πολύ καλά πως την βλέπουν οι άλλοι, αλλά ξέρει ότι η ίδια δεν είναι ματαιόδοξη. «Θέλω απλά να λέω ιστορίες με τις ταινίες μου και να έχω περισσότερο έλεγχο της ζωής μου», αποκαλύπτει.

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή