Ανοδικά οι ευρωπαϊκές αγορές

Ανοδικά οι ευρωπαϊκές αγορές

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοδικά κινήθηκαν χθες οι δείκτες των χρηματιστηρίων στην Ευρώπη χάρις στη γενικότερη αισιοδοξία, η οποία αφορούσε τα βήματα της Ελλάδας να συνάψει συμφωνία με τους πιστωτές της. Το ευρώ ενισχύθηκε έναντι των περισσοτέρων από τα ισχυρά νομίσματα λόγω Ελλάδας. Ειδικά προς το δολάριο το ευρώ ενισχύθηκε 0,2%, σε 1,0897 δολ.

O πανευρωπαϊκός Stoxx Europe 600 έκλεισε με άνοδο 1,3% στις 408,88 μονάδες. Η ενίσχυση των τιμών των μετοχών ήρθε ως απόρροια σχολίων αξιωματούχου ότι η Ελλάδα και οι πιστωτές της θα ξεκινήσουν προσχέδιο συμφωνίας. Κατόπιν αυτής της δήλωσης εμφανίστηκε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, ο οποίος διέψευσε ότι πλησιάζει μία συμφωνία. Ωστόσο, τα κέρδη διατηρήθηκαν. Αναλυτές, όπως ο Τζον Πλάσαρντ της Mirabaud Securities, επισημαίνουν ότι υπήρχε διάχυτος φόβος στην αγορά για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. «Η όποια ελπίδα δημιουργεί αγοραστικό ενδιαφέρον», παρατηρεί. Ανοδικά 3,3% κινήθηκε η μετοχή της Ιmperial Tobacco μετά την έγκριση των Αρχών για πώληση των σημάτων Winston, Kool, Salem και Maverick της Reynolds American σε αυτήν. Χθες στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε με +1,21%, στο Παρίσι ο CAC 40 με +1,95% και ο DAX στη Φρανκφούρτη με +1,26%.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή