Dailymail: Οι μετανάστες συνθέτουν σκηνικό κόλασης στην Κω

Dailymail: Οι μετανάστες συνθέτουν σκηνικό κόλασης στην Κω

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Την ώρα που οικογένειες τουριστών απολαμβάνουν τον ήλιο στις ξαπλώστρες, λίγα μέτρα παραπέρα, μετανάστες από την Συρία και το Αφγανιστάν έχουν κάνει «κατάληψη» στους δρόμους και τους έχουν μετατρέψει σε κολαστήρια».

Με αυτά τα λόγια περιγράφει η Dailymail την κατάσταση που επικρατεί στην Κω, σε άρθρο της για το τι βιώνουν οι Βρετανοί που επιλέγουν το δημοφιλές ελληνικό νησί για τις διακοπές τους.

Εκεί φιλοξενούνται δηλώσεις της Anne Servante, μιας νοσηλεύτριας από το Μάντσεστερ η οποία πέρασε μια βδομάδα με τον άντρα της στην Κω, όμως δεν φαίνεται να το διασκέδασε και πολύ, αφού όπως χαρακτηριστικά αναφέρει «Καθόμασταν στο εστιατόριο να φάμε και δίπλα στο παράθυρο κάθονταν απένταροι μετανάστες που μας κοιτούσαν συνεχώς».

«Στην Κω κάνουμε διακοπές δέκα συνεχόμενα χρόνια. Μας αρέσει να τρώμε, να πίνουμε και να χαλαρώνουμε. Όμως φέτος η ατμόσφαιρα είναι διαφορετική. Υπάρχει πολύ βρώμα και ακαταστασία. Δεν μπορούμε να πάμε ούτε σε ρεστοράν».

Μια οικογένεια από το Μπέρμινγχαμ που επισκέπτεται πρώτη φορά το νησί, σημειώνει: «Δεν έχουμε ξανάρθει ποτέ. Όμως αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και το νησί παραμείνει κέτρο φιλοξενίας παράτυπων μεταναστών, δεν πρόκειται να το επισκεφθούμε ποτέ στο μέλλον».

Στο δημοσίευμα αναφέρεται πως τουρίστες που απολαμβάνουν το παγωτό τους συνυπάρχουν με μετανάστες που συνωστίζονται κάτω από τα δέντρα προκειμένου να βρουν λίγη σκιά, δημιουργώντας μια εικόνα βγαλμένη από την κόλαση.

Σημειώνεται ακόμα ότι τουλάχιστον 6000 μετανάστες έχουν φθάσει στην Κω τους τελευταίους μήνες με αποτέλεσμα το νησί να πλημμυρίσει. Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά τονίζεται στο άρθρο, κάθε βράδυ μεταξύ 3 και 7 τα ξημερώματα οι παραλίες υποδέχονται νέους μετανάστες, με τις προβλέψεις για το αν θα σταματήσει το φαινόμενο να είναι και οι πιο αισιόδοξες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή