Θετική ψήφο προαναγγέλλει το «Ποτάμι»

Θετική ψήφο προαναγγέλλει το «Ποτάμι»

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η συμφωνία που θα έρθει από τον Τσίπρα στην ελληνική Βουλή θα πάρει ψήφο από το “Ποτάμι”. Η όποια συμφωνία, και θα σας πω το γιατί. Γιατί ο ασθενής χρειάζεται οξυγόνο κι εμείς δεν έχουμε απωθημένα από το παρελθόν και δεν περιμένουμε τη δικαίωσή μας. Η χώρα πεθαίνει οικονομικά, άρα πρέπει να βάλουμε οξυγόνο στον ασθενή και μετά να λύσουμε τις διαφορές μας. Αυτά τα μεσοβέζικα του Σαμαρά και των λοιπών (που σκέφτονται έτσι) δεν είναι για μας».

Με τον κατηγορηματικό αυτό ο τρόπο, ο κ. Στ. Θεοδωράκης επιβεβαίωσε ότι και οι 17 βουλευτές του «Ποταμιού» θα προστεθούν στις θετικές ψήφους οποιασδήποτε συμφωνίας υπογραφεί από την κυβέρνηση με τους εταίρους. Σε σχετική ερώτηση μάλιστα (ΣΚΑΪ) τόνισε ότι θα στηρίξει τη συμφωνία, ακόμη κι αν αυτή καταψηφισθεί από κυβερνητικούς βουλευτές και επανέλαβε ότι δεν ζητεί κανένα αντάλλαγμα, τονίζοντας ότι το κόμμα του το «χωρίζει χάος από την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ».

«Μπορεί στο εξωτερικό και τη διαπραγμάτευση να έχουν μια δικαιολογία ότι “πλέουν” σε αχαρτογράφητα νερά, όμως δεν υπάρχει κανένα άλλοθι γι’ αυτά που κάνουν στο εσωτερικό», είπε ο κ. Θεοδωράκης και επικαλέστηκε τις επιλογές όχι μόνον στην Παιδεία, αλλά και στην Υγεία, καταγγέλλοντας ενδεικτικά ότι είναι αδιανόητο «η διαδικασία επιλογής νέων διοικήσεων στα νοσοκομεία να βρίσκεται στα χέρια των τοπικών επιτροπών του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας πρέπει να αποφασίσει αν θα πορευθεί ως πρωθυπουργός ή ως αρχηγός των συνιστωσών», τόνισε και χαρακτήρισε προσβλητικό για τη χώρα να επιστρέφει ο κ. Τσίπρας από μια συνάντηση κορυφής και αντί να ενημερώνει τους πολίτες και τα κόμματα «να ασχολείται με τις συνιστώσες του κλειδωμένος επί δύο μέρες σε ένα γραφείο με τους συμβούλους του». Και με αυτό ακριβώς το σκεπτικό προκάλεσε για μια ακόμη φορά τον πρωθυπουργό να αποδοκιμάσει οποιονδήποτε συντηρεί στο προσκήνιο το σενάριο της εξόδου από το ευρώ και αποκάλεσε «λόμπι της δραχμής» ένα μέρος του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και τους ακροδεξιούς φασίστες.

Αίσθηση, τέλος, προκάλεσε ότι ο κ. Θεοδωράκης άφησε για πρώτη φορά ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταθέσει μομφή κατά της κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου, υπονοώντας ότι αυτήν θα τη στήριζαν ακόμη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «που είναι ανάστατοι από τη συμπεριφορά της» και κάλεσε την πρόεδρο της Βουλής να περιοριστεί στον ρόλο της και να πάψει να παριστάνει τον πρωθυπουργό. «Δεν έχει εκλεγεί από τον ελληνικό λαό να αντικαθιστά τον πρωθυπουργό, ούτε να καθορίζει αυτή ποια θα είναι η διαπραγμάτευση για το χρέος και τι θα κάνουμε με τα εθνικά προβλήματα. Ας περιοριστεί στα προβλήματα του Κοινοβουλίου που είναι μεγάλα», κατέληξε ο κ. Θεοδωράκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή