Στον ημιτελικό του MITEF Greece πέρασαν 25 ελληνικές startups

Στον ημιτελικό του MITEF Greece πέρασαν 25 ελληνικές startups

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ενα βροχερό απόγευμα του Μαρτίου, 25 ομάδες από νεοφυείς επιχειρήσεις (startups) συστήθηκαν σε ένα υψηλού προφίλ πάνελ από κριτές, μέντορες, επιχειρηματίες και επενδυτές. Το γεγονός γέμισε το κτίριο με διαλόγους και ενθουσιασμό, καθώς οι εκπρόσωποι των startups παρουσίασαν τις δικές τους τεχνολογίες και συνδέθηκαν με άλλα μέλη της αναπτυσσόμενης τεχνολογικής κοινότητας της Ελλάδας. Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι μια τέτοια εκδήλωση έγινε στην ίδια Ελλάδα που καλύπτεται από τα διεθνή δελτία ειδήσεων. Ομως, αυτές οι ομάδες, οι οποίες προκρίθηκαν στα ημιτελικά του MIT Enterprise Forum Greece (MITEF Greece), ανυπομονούν να δείξουν μια πιο θετική εικόνα του μέλλοντος της Ελλάδας». Με αυτά τα λόγια ξεκινά το αφιέρωμα του MIT Technology Review, με τίτλο «Οι ελληνικές startups σε τροχιά ανάπτυξης».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το περιοδικό έχει πάνω από 1,5 εκατ. αναγνώστες, στους οποίους περιλαμβάνονται εκπρόσωποι της αγοράς, στελέχη επιχειρήσεων, επιστήμονες, ερευνητές, οικονομολόγοι, επενδυτές, αλλά και απόφοιτοι του ΜΙΤ (Massachusetts Institute of Technology).

Σημειώνεται πως την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου, οι δέκα επικρατέστερες ομάδες θα προκριθούν στην επόμενη και τελική φάση του διαγωνισμού, προκειμένου να αναδειχθούν οι τρεις νικητές. Τα έπαθλα είναι χρηματικά, ενώ ταυτόχρονα θα τους παρασχεθούν νομικές υπηρεσίες στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ, οικονομικές υπηρεσίες, αλλά και δωρεάν επαγγελματική στέγη. Το πιο σημαντικό είναι ότι οι νικητές θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να κερδίσουν αναγνώριση μέσω του παγκόσμιου δικτύου του MITEF, καθώς και μέσω του MIT Technology Review. Η τελετή ανάδειξης των νικητών και η απονομή των επάθλων θα πραγματοποιηθεί την 1η Ιουλίου 2015, στο ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος».

Στο αφιέρωμα του περιοδικού, το οποίο δημοσιεύθηκε στις 19 Μαΐου 2015, φιλοξενούνται δηλώσεις των ιδρυτών των startups, αλλά και ανθρώπων που έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο στην ανάδειξη της καινοτόμου και νεανικής επιχειρηματικότητας. «Η κρίση ώθησε τους νέους στην Ελλάδα να αλλάξουν νοοτροπία και να αναζητήσουν ένα νέο μοντέλο», αναφέρει χαρακτηριστικά στο άρθρο η κ. Μαρέβα Γκραμπόφσκι, η οποία ίδρυσε την Endeavor Greece.

Αυτό αποδεικνύεται και από τους αριθμούς. Ο αριθμός των ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων δεκαπλασιάστηκε την περίοδο 2010-2013, ενώ τα κεφάλαια που επενδύθηκαν σε αυτές, από 500.000 ευρώ στην αρχή, έχουν φτάσει τα 42 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή