Σε εξέλιξη τουριστικές επενδύσεις σε Αίγινα, Μύκονο, Μεσσήνη και Σύρο

Σε εξέλιξη τουριστικές επενδύσεις σε Αίγινα, Μύκονο, Μεσσήνη και Σύρο

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Αίγινα σχεδιάζεται η δημιουργία ενός εκ των μεγαλύτερων παραθεριστικών χωριών στα νησιά του Αργοσαρωνικού, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι αδειοδοτικές διαδικασίες για τη κατασκευή μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας στη Μύκονο και δύο σύνθετων τουριστικών καταλυμάτων με ξενοδοχεία και τουριστικές κατοικίες στη Μεσσήνη και στη Σύρο.

Ειδικότερα, το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αίγινας διατύπωσε σύμφωνη γνώμη για την ίδρυση ιδιωτικού οικισμού δεύτερης κατοικίας στη θέση Αμυγδάλα στην τοπική κοινότητα Πέρδικας στην Αίγινα. Ο οικισμός με την επωνυμία Alkyonides Hills πρόκειται να δημιουργηθεί σε έκταση 115 στρεμμάτων από τη Lamda Development. Οπως αναφέρθηκε, η επένδυση θα φθάσει τα 35 εκατ. ευρώ. Πριν από τη σύμφωνη γνώμη του δημοτικού συμβουλίου προηγήθηκε εγκριτική απόφαση των περιβαλλοντικών όρων για την πολεοδόμηση του οικισμού από τον πρώην υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννη Μανιάτη. Ο πληθυσμός του οικισμού εκτιμάται ότι θα φθάσει τα 650 άτομα. Πέραν της κατασκευής κατοικιών προβλέπεται η δημιουργία ξενώνων για τη φιλοξενία επισκεπτών, αθλητικών υποδομών, εστιατορίων κ.λπ.

Εξάλλου, η οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε υπέρ της έγκρισης της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων που αφορά την ανέγερση ξενοδοχείου κλασικού τύπου 4 αστέρων με δυναμικότητα 149 κλινών στη θέση Διβούνια από την εταιρεία Tatianco Enterprises Limited στη Μύκονο.

Επιπλέον, το περιφερειακό συμβούλιο της Περιφέρειας Πελοποννήσου γνωμοδότησε θετικά επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τη δημιουργία σύνθετου τουριστικού καταλύματος στη θέση παραλία Βελίκας στη Μεσσήνη. Την επένδυση θα υλοποιήσει ο όμιλος Grace σε έκταση περίπου 261 στρεμμάτων και θα αποτελείται από ξενοδοχείο 5 αστέρων συνολικής δυναμικότητας 266 κλινών και τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες. Επίσης, θα κατασκευαστούν κέντρο θαλασσοθεραπείας, κέντρο αναζωογόνησης και συνεδριακό κέντρο με δυνατότητα εξυπηρέτησης εκδηλώσεων για 300 άτομα. Να σημειωθεί ότι θετική γνωμοδότηση για τη ΜΠΕ έχει δώσει και ο Δήμος Μεσσήνης, λαμβάνοντας υπόψη ότι η ύπαρξη μιας τέτοιου μεγέθους μονάδας θα αποτελέσει πόλο έλξης νέων επενδύσεων, με αποτέλεσμα την ευρύτερη ανάπτυξη της περιοχής στον τουριστικό κλάδο ενώ σε βάθος χρόνου η ανάπτυξη θα επιφέρει αύξηση των θέσεων εργασίας και κατά συνέπεια μετακίνηση πληθυσμού προς τα γύρω χωριά.

Τέλος, πληροφορίες αναφέρουν ότι η «Ελληνικά Παραδοσιακά Σπίτια Α.Ε. και Merry – Land A.E.» αναμένει το πράσινο φως του προκαταρκτικού προσδιορισμού περιβαλλοντικών απαιτήσεων προκειμένου να προχωρήσει σε επόμενες αδειοδοτικές φάσεις το επιχειρηματικό της σχέδιο για τη δημιουργία του πρώτου σύνθετου τουριστικού καταλύματος στη Σύρο. Πρόκειται για έργο που θα αναπτυχθεί σε έκταση 417 στρεμμάτων. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τη δημιουργία ξενοδοχειακής μονάδας, τουριστικών κατοικιών και κέντρου αναζωογόνησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή