49 χρόνια πρίν… 28-V-1966

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΔΥΣΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΗ: Ουασιγκτών, 27.- Εν όψει του ταξιδίου του Γάλλου προέδρου, στρατηγού Ντε Γκωλλ εις την Σοβιετικήν Ενωσιν και των ενδεχομένων επιπτώσεών του επί της πολιτικοστρατιωτικής καταστάσεως εις την Ευρώπην, εν συσχετισμώ με την κρίσιν του ΝΑΤΟ, τας τάσεις ανεξαρτητοποιήσεως της Ρουμανίας εις τους κόλπους του ανατολικού συνασπισμού, τα συναφή θέματα της ευρωπαϊκής ασφαλείας και της ενοποιήσεως της Γερμανίας, ανελήφθη πολύπλευρος επίθεσις ειρήνης εκ μέρους των Αγγλοαμερικανών προς την κατεύθυνσιν της Μόσχας διά μίαν προσέγγισιν Ανατολής και Δύσεως εις τρόπον ώστε να υπερκερασθή ο στρατηγός Ντε Γκωλλ εις τας προσπαθείας του διά μίαν ηνωμένην και ανεξάρτητον Ευρώπην. Ούτω σήμερον ο Γερμανός καγκελλάριος Λούντβιχ Ερχαρτ εδήλωσεν εις την Βόννην ότι το ΝΑΤΟ θα πρέπει να αρχίση διάλογον ειρήνης εις την Ανατολικήν Ευρώπην. Εγνώσθη, επίσης, ότι την πρότασιν περί αναλήψεως προσπαθείας διά μίαν προσέγγισιν Ανατολής και Δύσεως διετύπωσεν ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Λύντον Τζόνσον και ταύτην θα υποβάλη επισήμως ο αρχηγός του Σταίητ Ντηπάρτμεντ κ. Ντην Ρασκ κατά την ατλαντικήν διάσκεψιν των Βρυξελλών.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΕΙΑ: Θεατρική παράστασις δίδεται σήμερον Σάββατον και αύριον Κυριακήν 8 μ.μ. εις τον περίβολον του Ανακτόρου των Παλαιολόγων του Μυστρά, κατά την οποίαν θα παιχθή η δραματική σκηνή του κ. Αγγέλου Τερζάκη «Ο Θρύλος του Μυστρά», εις το πλαίσιον των εκδηλώσεων «Παλαιολόγεια». Το έργον αναβιβάζεται κατά σκηνοθεσίαν Πέλου Κατσέλη, μουσικήν Αργύρη Κουνάδη, κίνησιν χορού Γιώργου Εμιρζά και μουσικήν διδασκαλίαν Π. Τριανταφυλλίδη. Εμφανίζονται οι ηθοποιοί Αλέκα Κατσέλη, Ιορδάνης Μαρίνος, Μαρία Μοσχολιού, Κυβέλη Μυράτ, μετέχει πολυμελής γυναικείος χορός «αρχοντισσών του Μυστρά» και τραγουδά η υψίφωνος της Λυρικής κ. Μαρία Μουτσίου.

«ΟΙ ΑΙΩΝΙΟΙ ΑΓΝΩΣΤΟΙ»: Εις κεντρικόν ζαχαροπλαστείον του Νέου Φαλήρου διεπράχθη διάρρηξις παρ’ αγνώστων, οι οποίοι, μη ευρόντες χρήματα, κατηνάλωσαν εν αφθονία διάφορα γλυκά. [Παρεμφερής ο μύθος στο τέλος της κλασικής ταινίας «I soliti ignoti» του Μάριο Μονιτσέλλι -ελληνικός τίτλος «Ο κλέψας του κλέψαντος»- όπου στο τέλος οι αποτυχόντες διαρρήκτες τρώνε ρεβύθια με μακαρονάκι κοφτό.]

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή