Πρόσωπα

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Oρισμένοι λογοτεχνικοί ήρωες αποκτούν ως διά μαγείας δεύτερη ζωή. Ο Σέρλοκ Χολμς έγινε ταινία, έγινε σειρά, στην οποία ο Ντέιβιντ Κάμπερμπατς μετέφερε τα μυστήρια στο σύγχρονο Λονδίνο, και τώρα ο δαιμόνιος ντετέκτιβ θα περάσει επιτέλους στην τρίτη ηλικία. Θα τον ενσαρκώσει ο Ιαν Μακέλεν (φωτ.), σε μια ταινία που τώρα είναι στα σκαριά. Ομως το Ιδρυμα του Αρθουρ Κόναν Ντόιλ έκανε μήνυση στο αμερικανικό στούντιο που γυρίζει το φιλμ, καθώς θεωρούν ότι η ταινία δεν βασίζεται μόνο στο βιβλίο του Αμερικανού συγγραφέα Μιτς Κάλιν, αλλά έχει και αποσπάσματα από το έργο του διάσημου Βρετανού.

(…) Οσο ζούσε ο σύζυγός της, τα φώτα της δημοσιότητας έλουζαν την κοινή τους ζωή. Μετά τη δολοφονία του Τζον Λένον, ο κόσμος άρχισε να ανακαλύπτει την περίεργη προσωπικότητά της. Η Γιόκο Ονο είναι καλλιτέχνις και επηρέασε πολύ τον ιδρυτή των «σκαθαριών». Ενα μέρος της εικαστικής της δουλειάς των δεκαετιών του ’60 και του ’70 παρουσιάζεται μέχρι και τον Σεπτέμβριο στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης.

(…) Ολα ξεκίνησαν το 2011, όταν ο σπουδαίος μαέστρος είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει το πιάνο του μεγάλου Φραντς Λιστ. Αυτό τον έκανε να σκεφτεί ότι το μουσικό αυτό όργανο μπορεί να εξελιχθεί περαιτέρω και, τέσσερα χρόνια μετά, το όνειρό του έγινε πραγματικότητα. Ο λόγος για τον Ντάνιελ Μπάρενμποϊμ, ο οποίος είχε την ευκαιρία να παίξει πρώτος στο νέο πιάνο με αλλαγές στον εσωτερικό μηχανισμό, το οποίο κατασκεύασε για λογαριασμό του ο Βέλγος Κρις Μαένε.

(…) Mία από τις διασημότερες Αμερικανίδες φωτογράφους έφυγε από τη ζωή πριν από λίγες ημέρες. Είχε κερδίσει τον σεβασμό του κοινού και των συναδέλφων της για τη δύναμη των πορτρέτων της. Η Μέρι Ελεν Μαρκ είχε εργαστεί ως φωτορεπόρτερ και η δουλειά της είχε εκτεθεί σε μεγάλα μουσεία ανά τον κόσμο. Είχε κερδίσει πολλά βραβεία για τη δύσκολη θεματολογία στην οποία επέλεγε να εστιάσει. Ταυτόχρονα, όμως, είχε αφήσει το στίγμα της και στον κόσμο της διαφήμισης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή