Νίκη Μπλάτερ στις εκλογές της FIFA

Νίκη Μπλάτερ στις εκλογές της FIFA

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόεδρος της FIFA θα παραμείνει ο Σεπ Μπλάτερ, αφού κατάφερε να κερδίσει της εκλογές της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου τον  Αλί μπιν αλ Χουσεΐν, που παραιτήθηκε στον δεύτερο γύρο, ανοίγοντας τον δρόμο της επανεκλογής του Ελβετού προέδρου.

Ο πρώτος γύρος είχε αναδείξει νικητή τον κ. Μπλάτερ με 133 ψήφους, έναντι 73 του  κ. Χουσεΐν, ο οποίος αφού ευχαρίστησε όσους τον προτίμησαν για την ψήφο τους, αποχώρησε από τη διαδικασία. Κατά την σύντομη ομιλία του ο αντίπαλος του προέδρου της FIFA, άφησε αιχμές, υποστηρίζοντας πως αυτοί που τον ψήφισαν είχαν το θάρρος να το κάνουν.

Αυτή είναι η πέμπτη διαδοχική εκλογή του κ. Μπλάτερ στην προεδρία, αφού από το 1998 και έπειτα αναδεικνύεται συνεχώς νικητής στις εκλογές.

Δύο μέρες πριν την ψηφοφορία στην Ζυρίχη η αστυνομία πραγματοποίησε συλλήψεις μελών της FIFA με κατηγορίες για διαφθορά. Πολλοί θεώρησαν πως αυτό θα ήταν πλήγμα για την εικόνα του ελβετού προέδρου της ομοσπονδίας, όμως τελικά διαψεύστηκαν, αφού όπως φαίνεται οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου έχουν άλλη άποψη. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή