Ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ιαπωνία

Ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ιαπωνία

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ισχυρές σεισμικές δονήσεις έπληξαν το Σάββατο την Ιαπωνία. Ο πρώτος σεισμός σημειώθηκε το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος) και ήταν μεγέθους 8,5 Ρίχτερ, ενώ ακολούθησε μετασεισμός το βράδυ της ίδιας μέρας και το μέγεθός τους ήταν 6,4 βαθμών με επίκεντρο τα ανοικτά των Νησιών Ίζου.

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 8,5 Ρίχτερ έπληξε το Σάββατο την Ιαπωνία, με το επίκεντρό της να υπολογίζεται στον θαλάσσιο χώρο ανατολικά της ασιατικής χώρας. Το αμερικανικό γεωδυναμικό ινστιτούτο (USGS) έκανε λόγο  για 7,8 Ρίχτερ.

Από τον πρώτο σεισμό δεν υπήρξαν θύματα ενώ οι υλικές ζημιές ήταν ελάχιστες, καθώς το εστιακό βάθος της δόνησης, η οποία έγινε ιδιαίτερα αισθητή στο Τόκιο, ήταν 590 χιλιομέτρων.

Οι Αρχές δεν εξέδωσαν σήμα κινδύνου για τσουνάμι, ενώ δεν καταγράφηκαν προβλήματα στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα, το οποίο είχε υποστεί σοβαρές ζημιές στον σεισμό των 9 Ρίχτερ το 2011.

Οι διάδρομοι προσγείωσης- απογείωσης στο αεροδρόμιο Ναρίτα του Τόκιο λειτουργούν κανονικά, διακόπηκαν ωστόσο τα δρομολόγια της υπερταχείας που συνδέει το Τόκιο με την Οζάκα λόγω διακοπής στην ηλεκτροδότηση, μετέδωσε το εθνικό δίκτυο NHK.

Στον μετασεισμό που ακολούθησε το εστιακό βάθος ήταν 13,4 χιλιομέτρων και οι Αρχές εκφράζουν φόβους για ζημιές σε κτήρια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή