Google: Νέο εργαλείο προστασίας της ιδιωτικότητας

Google: Νέο εργαλείο προστασίας της ιδιωτικότητας

3' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάθε μέρα, κάνουμε επιλογές οι οποίες έχουν άμεσο αντίκτυπο στην προστασία της ιδιωτικότητας και της διαδικτυακής ασφάλειά. Όμως, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν αισθάνονται ότι έχουν το σωστό επίπεδο ελέγχου στα χέρια τους ώστε να πάρουν αυτές τις σημαντικές αποφάσεις. Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη του ινστιτούτου Pew, το 93% του πληθυσμού πιστεύουν ότι είναι σημαντικό να ελέγχουν την πρόσβαση στις πληροφορίες τους, το 90% ενδιαφέρεται για το είδος των πληροφοριών που συλλέγονται για εκείνους, ενώ μόνο το 9% αισθάνεται ότι έχει "αρκετό" έλεγχό πάνω σε αυτές. Κάτι που η Google θέλει να αλλάξει.

Τον τελευταίο καιρό, ο ιντερνετικός κολοσσός έχει ανακοινώσει νέα εργαλεία για την προστασία της ιδιωτικότητας των χρηστών του, για να κρατούν τις πληροφορίες τους ασφαλείς και να τους δίνουν τον έλεγχο της διαχείρισης τους. Την προηγούμενη εβδομάδα στο συνέδριο της Google I/Ο, ανακοίνωσε ότι οι χρήστες θα έχουν περισσότερο έλεγχο πάνω στις άδειες των εφαρμογών στην έκδοση M, την επόμενη έκδοση του Android.

Σήμερα, προχωρά ένα βήμα παραπέρα ανακοινώνοντας δύο σημαντικές αναβαθμίσεις: ένα νέο κέντρο διαχείρισης των δεδομένων κάθε λογαριασμού στην πλατφόρμα της εταιρείας, το οποίο ονομάζεται «Ο λογαριασμός μου», και μία νέα ιστοσελίδα που δίνει απαντήσεις σε σημαντικές ερωτήσεις σχετικά με την ιδιωτικότητα και την ασφάλεια στην Google.

Ρυθμίσεις προστασίας ιδιωτικότητας και ασφαλείας, όλα σε ένα σημείο

Σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία: «Η  ιδιωτικότητα και η ασφάλεια είναι δύο πλευρές του ίδιου νομίσματος: εάν οι πληροφορίες δεν είναι ασφαλείς, σίγουρα δεν μπορούν να είναι απόρρητες. “Ο λογαριασμός μου” δίνει γρήγορη πρόσβαση στις ρυθμίσεις και τα εργαλεία που βοηθούν τους χρήστες να προστατεύουν τα δεδομένα τους, το απόρρητο και να αποφασίζουν ποιες πληροφορίες χρησιμοποιούνται για να κάνουν τις υπηρεσίες της Google να λειτουργούν καλύτερα. Επίσης παρέχει ένα γενικότερο πλαίσιο το οποίο βοηθά  να κατανοήσει κανείς τις δυνατότητες που έχει και να κάνει τις επιλογές που επιθυμεί».

Εάν διαθέτετε λογαριασμό στην πλατφόρμα της Google μέσω του «Ο λογαριασμός μου» μπορείτε:

• Να κάνετε Έλεγχο Απορρήτου και Έλεγχο Ασφάλειας με μερικά απλά, καθοδηγούμενα βήματα για τις πιο σημαντικές ρυθμίσεις ασφαλείας

• Να διαχειριστείτε ποιά δεδομένα από την Αναζήτηση, τους Χάρτες, το YouTube και άλλα προϊόντα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να βελτιώσουν την εμπειρία σας στη Google. Για παράδειγμα, μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε ρυθμίσεις όπως η δραστηριότητα στο διαδίκτυο και τις εφαρμογές, οι οποίες σας δίνουν σχετικότερα και πιο γρήγορα αποτελέσματα ή το ιστορικό τοποθεσιών, το οποίο βοηθάει το Google Maps και Now να δίνει καλύτερες συμβουλές για τις διαδρομές σας.

• Να χρησιμοποιήστε το εργαλείο Ρύθμισης Διαφημίσεων το οποίο βασίζεται στα ενδιαφέροντα και τις αναζητήσεις που έχετε κάνει.

• Να διαλέξτε ποίες εφαρμογές και ιστοσελίδες είναι συνδεδεμένες με το λογαριασμό σας.

Όπως αναφέρει η Google: «Φτιάχνουμε το “Ο λογαριασμός μου” σαν μια βοήθεια για όλους, ακόμη κι αν δεν έχετε κάποιο λογαριασμό στη Google. Βρείτε όλες τις επιλογές myaccount.google.com».

Απαντώντας στις ερωτήσεις σας για το απόρρητο και την ασφάλεια

Σύμφωνα με τον ιντερνετικό κολοσσό: «Ακούμε τα σχόλια των χρηστών μας απ’ όλο τον κόσμο για να καταλάβουμε καλύτερα τις ανησυχίες σχετικά με το απόρρητο και την ασφάλεια. Μαζί με το “Ο Λογαριασμός μου”, θέλουμε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να βρουν απαντήσεις σε κοινές ερωτήσεις πάνω σε αυτά τα θέματα, όπως: “Ποια δεδομένα συλλέγει η Google; Τι κάνει η Google τα δεδομένα αυτά; Τι εργαλεία έχω για να ρυθμίσω την εμπειρία μου στη Google;”

Η καινούργια μας ιστοσελίδα, privacy.google.com, απαντά ειλικρινά σε αυτές και άλλες ερωτήσεις. Επίσης εξηγούμε πώς προβάλλουμε σχετικές διαφημίσεις χωρίς να δίνουμε προσωπικές πληροφορίες, πώς κρυπτογραφούμε και φιλτράρουμε την ανεπιθύμητη αλληλογραφία βοηθώντας να κρατήσετε τα δεδομένα σας ασφαλή και πως οι δικές σας πληροφορίες βοηθούν να προσαρμόσετε την εμπειρία σας στη Google. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα συχνά και μάθετε για τα νέα εργαλεία, χαρακτηριστικά και πληροφορίες ώστε να κάνετε επιλογές που είναι σωστές για εσάς.

Όταν μας εμπιστεύεστε προσωπικές πληροφορίες, πρέπει να περιμένετε ισχυρά εργαλεία που τις κρατούν ασφαλείς και απόρρητες καθώς και χρήσιμες απαντήσεις που απαντούν στις τυχών ερωτήσεις σας. Οι σημερινές υπηρεσίες είναι οι πιο πρόσφατες στην προσπάθεια μας τα δικά σας δεδομένα στη Google. Έρχονται πολλά ακόμα. Περιμένουμε τα δικά σας σχόλια».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή