Και ο Ντάισελμπλουμ στη συνάντηση Τσίπρα – Γιουνκέρ

Και ο Ντάισελμπλουμ στη συνάντηση Τσίπρα – Γιουνκέρ

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, καθώς επίσης εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκή Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, θα συμμετάσχουν στην συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Κομισιόν το βράδυ της Τετάρτης (21:30 ώρα Ελλάδος) στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές, η πρόταση των δανειστών είναι έτοιμη και θα παρουσιαστεί στον κ. Τσίπρα κατά την συνάντηση των Βρυξελλών.  Ο κ. Τσίπρας, απο την πλευρά του, θα έχει στις αποσκευές του την ελληνική πρόταση.

Λίγο πριν αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες ο Ελληνας πρωθυπουργός εξέφρασε σε δημοσιογράφους την αναγκαιότητα από μέρους των θεσμών «να προσχωρήσουν στον ρεαλισμό προς όφελος μιας ενωμένης Ευρώπης», ενώ σημείωσε πως «η διαίρεση πρέπει να αποφευχθεί».

Την Τρίτη, όπως έγινε γνωστό από ευρωπαϊκές πηγές, υπήρξε συμφωνία μεταξύ των θεσμών για την περίπτωση της Ελλάδας. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κατέληξαν σε συμφωνία για τους όρους της συμφωνίας η οποία θα προταθεί στην Ελλάδα και η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί την Τετάρτη, σε μια προσπάθεια να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις για το ελληνικό χρέος.

Η πρόταση καταρτίστηκε μετά τις συναντήσεις που είχαν το βράδυ της Δευτέρας στο Βερολίνο οι ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας με τους επικεφαλής των τριών θεσμών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή