Στα 348 εκατ. ευρώ η αγορά των Third Party Logistics στην Ελλάδα

Στα 348 εκατ. ευρώ η αγορά των Third Party Logistics στην Ελλάδα

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H εγχώρια αγορά των Third Party Logistics – 3PL φαίνεται ότι παρουσιάζει τάσεις σταθεροποίησης τη διετία 2013-2014, μετά τα αρνητικά αποτελέσματα των προηγούμενων ετών που παρουσίασε ο κλάδος, λόγω της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας. Η γενική αυτή διαπίστωση προκύπτει από την κλαδική μελέτη για την αγορά των «Third Party Logistics – 3PL», που εκπόνησε η ΣΤΟΧΑΣΙΣ Σύμβουλοι Επιχειρήσεων Α.Ε., στο πλαίσιο της σειράς μελετών αγοράς που φέρουν τη διακριτική ονομασία «Κλαδικές Στοχεύσεις».

Σύμφωνα με τον συντάκτη της μελέτης κ. Αδάμ Ρεγκούζα, το μέγεθος της εγχώριας αγοράς των Third Party Logistics – 3PL εκτιμάται σε 348 εκατ. ευρώ το 2014, με τον Μέσο Ετήσιο Ρυθμό Μεταβολής (ΜΕΡΜ) να διαμορφώνεται σε -6,2% την περίοδο 2009-2014. Σημειώνεται ότι η αγορά περιόρισε τον ρυθμό μείωσής της σε -2,5% το 2014/2013 έναντι -4,8% το 2013/2012. Η αποθήκευση και η διανομή αποτελούν τις κύριες παρεχόμενες υπηρεσίες των επιχειρήσεων 3PL και καλύπτουν περίπου το 95% των εν λόγω υπηρεσιών, με τον κλάδο τροφίμων-ποτών-καπνού να καταλαμβάνει περίπου το 40% των υπηρεσιών logistics. Οσον αφορά στις προοπτικές του κλάδου, σημειώνεται ότι η βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών των επιχειρήσεων 3PL, η περαιτέρω χρησιμοποίηση νέων τεχνολογιών στις λειτουργίες τους και η εστίασή τους στην εξυπηρέτηση των εξωστρεφών επιχειρήσεων, σε συνδυασμό με τη γενικότερη τάση ανάθεσης εργασιών σε τρίτους, αποτελούν παράγοντες για την εξασφάλιση της βιωσιμότητάς τους σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα και για τη μελλοντική τους ανάπτυξη. Ο κλάδος χαρακτηρίζεται από έντονο ανταγωνισμό, που εστιάζεται στην τιμολογιακή πολιτική, στο εύρος των παρεχόμενων υπηρεσιών, στην ορθολογικότερη σχέση τιμής – ποιότητας (value for money) και στην ταχύτητα εξυπηρέτησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή