Συγκαλούνται οι επιτροπές για γερμανικές οφειλές και Siemens

Συγκαλούνται οι επιτροπές για γερμανικές οφειλές και Siemens

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις υποθέσεις των γερμανικών οφειλών, της Siemens και του λογιστικού ελέγχου του χρέους διατηρεί ανοιχτές σε κοινοβουλευτικό επίπεδο η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου στην παρούσα συγκυρία, κατά τη διάρκεια της οποίας κλιμακώνονται οι κρίσιμες διαπραγματεύσεις με τους εταίρους δανειστές.

Με αποφάσεις της που δημοσιεύθηκαν χθες στην κοινοβουλευτική διαφάνεια, η πρόεδρος της Βουλής συγκαλεί ειδικότερα: Α) Σήμερα το απόγευμα τη Διακομματική Επιτροπή «για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών». Στη συνεδρίαση προσκαλεί και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Δημ. Μάρδα. Αντικείμενο της συνεδρίασης είναι η «συνέχιση της ενημέρωσης της Επιτροπής από τα μέλη της ειδικής επιτροπής του υπουργείου Οικονομικών (Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους) που συνέταξε την έκθεση για τον «προσδιορισμό αξιώσεων από τις γερμανικές επανορθώσεις και το κατοχικό δάνειο». Β) Την προσεχή Δευτέρα, εκ νέου την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, προκειμένου να συζητηθεί το περιεχόμενο των όσων ανέφερε στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση ο κ. Σήφης Βαλυράκης, αναφορικά με τις δυνατότητες που κατά τη γνώμη του υπάρχουν σήμερα προκειμένου να διαλευκανθεί η συγκεκριμένη υπόθεση. Ο κ. Βαλυράκης, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής «για τη διερεύνηση της υπόθεσης Siemens στο σύνολό της», είχε μεταξύ άλλων υποστηρίξει πως υπάρχει δυνατότητα να ασκηθεί πίεση στη γερμανική εταιρεία με στόχο να αποκαλύψουν τα στελέχη της ποια πολιτικά πρόσωπα στην Ελλάδα ήταν αποδέκτες «βρώμικου» χρήματος, καθώς και ότι η γνωστή, σχετικά πρόσφατη, εξωδικαστική συμφωνία συμβιβασμού μεταξύ Siemens και Ελληνικού Δημοσίου θα πρέπει να καταγγελθεί.

Υπενθυμίζεται, εξάλλου, ότι όπως η κ. Κωνσταντοπούλου είχε προαναγγείλει, στις 18 Ιουνίου αναμένεται να δημοσιοποιηθεί το προκαταρκτικό πόρισμα της Επιτροπής «Αλήθειας χρέους», που έχει συσταθεί με απόφασή της.

«Δεν είναι καθόλου σίγουρο πως το δημόσιο χρέος πρέπει να αποπληρωθεί», εμφανίζεται να τονίζει σε συνέντευξή της στην εφημερίδα La Tribune.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή