Μέρκελ: Ολοι εργαζόμαστε για συμφωνία μέσα στον Ιούνιο

Μέρκελ: Ολοι εργαζόμαστε για συμφωνία μέσα στον Ιούνιο

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Οι διεθνείς πιστωτές εργάζονται εντατικά με την Ελλάδα για να επιτευχθεί μια συμφωνία αυτό το μήνα και να αποδεσμευθούν τα κεφάλαια που χρειάζεται η χώρα για να αποπληρώσει δάνεια», τόνισε την Τετάρτη η Αγκελα Μέρκελ.

Σε ερώτηση αν θα δοθεί στην Αθήνα περισσότερος χρόνος πέραν του τέλους Ιουνίου για την επίτευξη μιας συμφωνίας, η Γερμανίδα Καγκελάριος υπογράμμισε ότι όλη η δουλειά που γίνεται «έχει σαν στόχο να εξασφαλισθεί η ολοκλήρωση της συμφωνίας στο συμφωνηθέν χρονικό πλαίσιο».

«Εργαζόμαστε πολύ εντατικά προς αυτή την κατεύθυνση», πρόσθεσε η κα Μέρκελ, μιλώντας στο πλαίσιο κοινών δηλώσεών της με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίας, Στέφεν Ζάιμπερτ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η Αγκελα Μέρκελ στο θέμα της ελληνικής διάσωσης, ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει δική της πορεία».

«Υπάρχει μια στενή επαφή της Καγκελαρίου και του Γάλλου Προέδρου, με τους ευρωπαίους εταίρους, τους Θεσμούς και την ελληνική κυβέρνηση. Σε αυτά συγκαταλέγεται και η συζήτηση την Δευτέρα το βράδυ στο Βερολίνο.

Δεν επρόκειτο για λήψη αποφάσεων, αλλά για μια κοινή αξιολόγηση της κατάστασης», υπογράμμισε ο κ. Ζάιμπερτ και συνέχισε:

«Για την Γερμανία και την Γαλλία είναι σημαντικό οι Θεσμοί να επεξεργαστούν μια κοινή θέση και να συζητήσουν για αυτήν με την ελληνική κυβέρνηση».

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι οι αποφάσεις δεν θα ληφθούν μεταξύ της κυρίας Μέρκελ, του κ. Ολάντ και του κ. Τσίπρα, αλλά θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία μεταξύ της ελληνικής κυβερνησης και των Θεσμών και μετά αυτή θα αποτελέσει τη βαση για τις αποφάσεις του Eurogroup.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή