Δώδεκα στρέμματα του Ελληνικού για απορρίμματα

Δώδεκα στρέμματα του Ελληνικού για απορρίμματα

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αρχίζει το «ξήλωμα του πουλόβερ» που λέγεται αξιοποίηση του Ελληνικού. Χθες, η αν. υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα παραχώρησης 12 στρεμμάτων εντός της έκτασης του Ελληνικού, για την οποία έχει ήδη συμφωνηθεί η παραχώρησή της στην εταιρεία Lamda Development με στόχο την αξιοποίησή της. Σύμφωνα με την κ. Βαλαβάνη, ο παραπάνω χώρος είναι απολύτως απαραίτητος προκειμένου να υλοποιηθεί το τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων των τεσσάρων όμορων δήμων, Ελληνικού, Αργυρούπολης, Αλίμου και Γλυφάδας.

Οι δηλώσεις ήρθαν μετά την ενημέρωση που είχε η κ. Βαλαβάνη από τον αντιπεριφερειάρχη Ν. Τομέα Αθηνών Χρ. Καπάνταη. Ο τελευταίος ενημέρωσε την αν. υπουργό για το αίτημα των τεσσάρων δήμων και φαίνεται ότι την έπεισε. «Πράγματι», ανέφερε η χθεσινή ανακοίνωση της κ. Βαλαβάνη, «υπάρχει αναγκαιότητα να παραχωρηθεί χώρος περίπου 12 στρεμμάτων εντός της έκτασης του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό… Θα προχωρήσουμε», κατέληξε, «άμεσα σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία και την εταιρεία Ελληνικό Α.Ε. για τη δρομολόγηση και υλοποίηση της συγκεκριμένης παραχώρησης».

Οι δηλώσεις της κ. Βαλαβάνη ξάφνιασαν τους πάντες, συμπεριλαμβανομένου και του ιδιοκτήτη της έκτασης, δηλαδή του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ).

Το τελευταίο φάνηκε να μην έχει καμία σχετική ενημέρωση. Επίσης ξάφνιασε παράγοντες της αγοράς, κάποιοι από τους οποίους χαρακτήρισαν μονομερή μια τέτοια κίνηση. Η επιστροφή της έκτασης των 12 στρεμμάτων –εφόσον η κυβέρνηση επιμείνει στην απόφασή της–, αν και μικρή σε σχέση με τη συνολικά παραχωρούμενη έκταση, δεν παύει ν’ αποτελεί το «ξήλωμα του πρώτου πόντου» στη συμφωνία που έχει υπογράψει η Ελληνική Δημοκρατία με την εταιρεία Lamda Development το φθινόπωρο του 2014. Τα ίδια στελέχη υπογράμμισαν ακόμη τη «ζέση» της κ. Βαλαβάνη να αποκριθεί στο αίτημα των δήμων, δεδομένου ότι το προτεινόμενο σχέδιο των τεσσάρων δήμων δεν πρόκειται να υλοποιηθεί άμεσα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή