Νέες ταινίες: Μία γαλλική φάρσα, ακόμη μία Εμα Μποβαρί, ο Πρίσλεϊ και η Lady Gaga

Νέες ταινίες: Μία γαλλική φάρσα, ακόμη μία Εμα Μποβαρί, ο Πρίσλεϊ και η Lady Gaga

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χαλαρή κινηματογραφικά αυτή η εβδομάδα –μετά τον καταιγισμό ταινιών της προηγουμένης– με τρία νέα φιλμ, εκ των οποίων τα δύο προέρχονται από Γάλλους σκηνοθέτες. Αρχικά έχουμε το «Παρακαλώ, μην ενοχλείτε», τη νέα δουλειά του Πατρίς Λεκόντ, με την οποία ο πολύπειρος auteur κινείται στον χώρο της τυπικής γαλλικής φάρσας. Πρωταγωνιστής του είναι ο Κριστιάν Κλαβιέρ, του υπερεπιτυχημένου «Θεέ μου, τι σου κάναμε;», ο οποίος υποδύεται έναν άνθρωπο που απλώς θέλει να ακούσει τη μουσική του. Σε μια υπαίθρια αγορά, ο Μισέλ πέφτει τυχαία πάνω σε έναν πολύ σπάνιο τζαζ δίσκο που πάντα λαχταρούσε να αποκτήσει. Γυρνώντας σπίτι θα προσπαθήσει να τον ακούσει με την ησυχία του, αυτή όμως θα διαταραχθεί από συγγενείς, φίλους και γείτονες, οι οποίοι καταφέρνουν να κάνουν τη μέρα του μια μικρή κόλαση. Ο Λεκόντ διασκευάζει εδώ ένα γνωστό και δημοφιλές γαλλικό θεατρικό, κρατώντας την κάμερα στο χέρι και συντομεύοντας τα cut, προκειμένου να δώσει τον καταιγιστικό ρυθμό της κωμωδίας. Κάποια από τα αστεία είναι σίγουρα επιτυχημένα, όμως τα αρκετά κλισέ και οι υπερβολές δεν αφήνουν τελικά το φιλμ να απογειωθεί και τον θεατή να το απολαύσει μέχρι τέλους.

Η δεύτερη ταινία της εβδομάδας είναι άλλη μία κινηματογραφική μεταφορά (7η ή 8η ίσως) της «Μαντάμ Μποβαρί» ( **½). Η διάσημη ηρωίδα του Φλομπέρ ενσαρκώνεται από την Αυστραλέζα Μία Γουασικόφσκα, επιλογή που είναι μάλλον η πιο εμπνευσμένη της σκηνοθέτιδος Σοφί Μπαρτ. Η 26χρονη πολύ ταλαντούχα και ανερχόμενη ηθοποιός –γνωστή από ταινίες όπως «Ο σωσίας» και το «Only Lovers Left Alive»– πετυχαίνει να αποδώσει τις εσωτερικές συγκρούσεις, τα διλήμματα και τη φλόγα της Εμα Μποβαρί, η οποία, ας μην ξεχνάμε, αποτελεί μία από τις πιο εμβληματικές γυναικείες μορφές της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Στο πλευρό της, στους ρόλους των ευνοουμένων-εραστών-συνοδών της οι Εζρα Μίλερ («Πρέπει να μιλήσουμε για τον Κέβιν»), Λόγκαν Μάρσαλ-Γκριν («Προμηθέας») και ο σπουδαίος Πολ Τζιαμάτι. Η γενικότερη απόδοση της ιστορίας είναι άρτια, ο ρυθμός και η κλιμάκωση του χαρακτήρα της Εμα το ίδιο· παρ’ όλα αυτά, η κινηματογραφική προσέγγιση μοιάζει ανά σημεία διεκπεραιωτική και κάπως άνιση.

Στις αίθουσες επίσης κυκλοφορεί από σήμερα και η «Παράξενη μαγεία», ένα animation γεμάτο ξωτικά, βασιλιάδες, νάνους, αλλά και πολλά δημοφιλή τραγούδια από τον Ελβις Πρίσλεϊ μέχρι τη Lady Gaga.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή