ΕΛΛΑΔΑ

Το ΣτΕ άνοιξε τον δρόμο για το γήπεδο της ΑΕΚ στην Ν. Φιλαδέλφεια

ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΝΔΡΟΥ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: ΑΕΚ, Δικαιοσύνη

Δρομολογούνται πλέον οι διαδικασίες για την ανέγερση του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια μετά τη δημοσίευση και των δυο αποφάσεων της Ολομέλειας του ΣτΕ που είχαν απορρίψει σχετικές προσφυγές.

Οι αποφάσεις (υπ΄   αριθμ.2153-2154/2015) απορρίπτουν ομόφωνα τόσο τις προσφυγές του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας όσο και των κατοίκων  της περιοχής. Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας ζητούσε από το ΣτΕ, να ακυρωθεί η από 3.11.2014 απόφασης της αποκεντρωμένης διοίκησης Αττικής με την οποία επέρχεται τροποποίηση και επικαιροποίηση της μελέτης «προστασία, διαχείριση και ανάπλαση του άλσους Νέας Φιλαδέλφειας».

Η επίμαχη μελέτη έχει εγκριθεί από την διεύθυνση δασών της περιφέρειας Αττικής. Από την πλευρά τους, οι κάτοικοι υποστήριζαν ότι η κατασκευή του επίμαχου αθλητικού και πολυλειτουργικού κέντρου  της ΑΕΚ σε έκταση 29.121 τετραγωνικών μέτρων(μαζί με τους βοηθητικούς χώρους, τα εμπορικά καταστήματα, μουσεία, εστιατόρια,  κ.λπ. που προβλέπονται)  είναι αντισυνταγματική και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή και Ελληνική νομοθεσία.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ