Κουτσούμπας: Η τρόικα ζει και βασιλεύει ως… θεσμοί

Κουτσούμπας: Η τρόικα ζει και βασιλεύει ως… θεσμοί

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοιγμα στο αριστερό ακροατήριο του ΣΥΡΙΖΑ έκανε χθες ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση κινείται ακριβώς στον ίδιο δρόμο με το προηγούμενο σχήμα Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Δημ. Κουτσούμπας κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι βρίσκεται σε πλήρη σύμπνοια με την Ε.Ε. και περιέγραψε τη διαπραγματευτική τακτική του κ. Αλ. Τσίπρα ως ένα τέχνασμα που έχει σκοπό να παραπλανήσει τον λαό. Ως παράδειγμα επικοινωνιακής τακτικής ανέφερε την τρόικα η οποία, όπως είπε, «ζει και βασιλεύει με το όνομα που της δώσατε: “οι τρεις θεσμοί”». Επισήμανε, μάλιστα, προκειμένου να στοιχειοθετήσει το επιχείρημά του ότι «τέσσερις μήνες μετά τις εκλογές, δεν υπήρξε καμία κατάργηση των Μνημονίων που ψήφισαν Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ. Οι 400 και πλέον εφαρμοστικοί νόμοι παραμένουν σε ισχύ και η κυβέρνηση αναλαμβάνει δεσμεύσεις ότι όλα αυτά θα μείνουν απείραχτα».

Ο κ. Κουτσούμπας πρόσθεσε, επίσης, ότι η κυβέρνηση έχει «παγώσει» τις προεκλογικές υποσχέσεις της, ακόμη και το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Προκειμένου να πλήξει περαιτέρω το αριστερό προφίλ του ΣΥΡΙΖΑ, ο γ.γ. τον κατηγόρησε πως σχεδιάζει ό,τι «καμία κυβέρνηση από το 1974 και μετά δεν τόλμησε, δηλαδή μιλάει για δημιουργία νατοϊκής βάσης στο Αιγαίο». Και επισήμανε ότι αυτό είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που υλοποιεί μια κυβέρνηση της ανανεωτικής Αριστεράς. Αναφέρθηκε, επίσης, στα μέτρα που προετοιμάζει η ίδια η κυβέρνηση. «Είναι ένα νέο Μνημόνιο που όχι μόνο επιβεβαιώνει τα παλιά μέτρα, αλλά προσθέτει και νέα μέτρα – λαιμητόμο», είπε χαρακτηριστικά. Κατηγόρησε, επίσης, την κυβέρνηση ότι νομιμοποιεί «μεγάλα εισοδήματα μεγαλοκαταθετών», ενώ σχολίασε με καυστικό τρόπο και το άνοιγμα της εξωτερικής πολιτικής έξω από τη Δύση. Τόνισε ότι ακόμη και το σχέδιο για συνεργασία με τη Ρωσία και την Κίνα είναι παραπλανητικό, καθώς δάνεια που πιθανώς να συναφθούν με αυτές τις χώρες θα έλθουν με ανταλλάγματα και υπογράμμισε ότι η Ρωσία και η Κίνα επιθυμούν να επενδύσουν στην Ελλάδα, μόνο επειδή βρίσκεται στην Ε.Ε. Τέλος, σχολίασε με ειρωνικό τρόπο την Αριστερή Πλατφόρμα του κ. Π. Λαφαζάνη ως «αριστερή αντιπολίτευση που προτείνει μια ρήξη – καρικατούρα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή