Πρόσωπα

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Μεγαλειοτάτη, τα καταφέρατε και πάλι», είπε η Ελεν Μίρεν (φωτ.), όταν την Κυριακή το βράδυ ανέβηκε στη σκηνή, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη, για να παραλάβει το θεατρικό βραβείο Τόνι. Η 70χρονη Bρετανίδα ηθοποιός βραβεύθηκε για την ερμηνεία της ως βασίλισσα Ελισάβετ στο «The Audience», σε σκηνοθεσία του Στίβεν Ντάλντρι. Ο ρόλος της βασίλισας Ελισάβετ, απ’ ό,τι φαίνεται, της πηγαίνει πολύ, καθώς για τον ίδιο είχε βραβευθεί με Οσκαρ Α΄ γυναικείου ρόλου, το 2006.

(…) Πώς συμβαίνει με τους ποδοσφαιριστές που όταν κλείσουν τον κύκλο τους στις μεγάλες ομάδες της Ευρώπης κατευθύνονται προς τη Σαουδική Αραβία; Οι σταρ του Χόλιγουντ φαίνεται ότι επιλέγουν την Κίνα, και μάλλον πολύ καλά κάνουν, καθώς μέχρι το 2020 αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη κινηματογραφική αγορά του κόσμου. Ο Μπρους Γουίλις υπέγραψε χρυσό συμβόλαιο για να πρωταγωνιστήσει στην ταινία «The Bombing», με θέμα τον βομβαρδισμό της πόλης Τσονγκίνγκ από τους Ιάπωνες κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου, όπου περισσότεροι από 11 χιλιάδες πολίτες έχασαν τη ζωή τους. Ο… πολύ σκληρός για να πεθάνει επιλέχθηκε από τους Κινέζους παραγωγούς της ταινίας «επειδή είναι εξαιρετικά δημοφιλής στο κινηματογραφικό κοινό της χώρας».

(…) Την Αθήνα θα επισκεφθεί, μέσα στον Ιούνιο, ο διάσημος Περουβιανός συγγραφέας Σαντιάγο Ρονκαλιόλο με αφορμή την κυκλοφορία του νέου μυθιστορήματός του «Η εσχάτη των ποινών», από τις εκδόσεις Καστανιώτη. Στις 19/6 θα συζητήσει με τη δημοσιογράφο Μικέλα Χαρτουλάρη και τον μεταφραστή του βιβλίου Κώστα Αθανασίου, στο Public Συντάγματος.

(…) Διάσημος για την ικανότητά του να μετατρέπει σύνθετες φιλοσοφικές έννοιες σε εύληπτες συμβουλές «πλοήγησης» για τον μέσο άνθρωπο, αυτήν τη φορά ο συγγραφέας Αλέν ντε Μποτόν καταπιάνεται με κάτι τελείως διαφορετικό: Το ντοκιμαντέρ «Yolande: An Unsung Heroine», που δημιούργησε μαζί με την αδελφή του Μιελ ντε Μποτόν, και κάνει πρεμιέρα την Κυριακή στο Λονδίνο, αφηγείται την ιστορία της γιαγιάς του, της διάσημης Εβραίας κατασκόπου Γιολάντε Γκαμπάι ντε Μποτόν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή