Σε κακή κατάσταση οι εγκαταστάσεις του εργοστασίου στον Ασπρόπυργο πριν την πυρκαγιά

Σε κακή κατάσταση οι εγκαταστάσεις του εργοστασίου στον Ασπρόπυργο πριν την πυρκαγιά

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο με την επωνυμία «Γενική Ανακυκλώσεων- Κτηματική Ξενοδοχειακή» λειτουργούσε ως Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών. Ωστόσο ερωτήματα δημιουργεί το γεγονός ότι στις εγκαταστάσεις του βρίσκονταν μεγάλες ποσότητες χαρτιού και πλαστικών καθώς και άλλα απορρίμματα οπότε και η πυρκαγιά ήταν σχεδόν αδύνατον να περιοριστεί άμεσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες τον τελευταίο καιρό υπολειτουργούσε. Ωστόσο ένα χρόνο πριν, τον Μάρτιο του 2014, οι 150 μετανάστες εργάτες που εργάζονταν στο εργοστάσιο είχαν προχωρήσει σε απεργία καθώς ήταν απλήρωτοι για περισσότερους από τέσσερις μήνες. Οπως κατήγγειλαν ο ιδιοκτήτης Δήμητρης Λαζόπουλος τους παρέπεμπε για πληρωμή από Δευτέρα.  Η Γενική Ανακυκλώσεων ιδρύθηκε το 1995 από τον ίδιο που συνέχισε το επάγγελμα του πατέρα του που δραστηριοποιούνταν στο χώρο πολλά χρόνια. Πηγές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της περιοχής αναφέρουν ότι η εταιρία Γενική Ανακυκλώσεων χρωστά σε ασφαλιστικά ταμεία από τη μη καταβολή εργοδοτικών εισφορών ποσό που αγγίζει τα 6 εκατομμύρια ευρώ.

Τον Μάιο του 2013 ο επιχειρηματίας Δημήτρης Λαζόπουλος είχε αναλάβει την ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ αλλά ένα χρόνο μετά και συγκεκριμένα τον Ιούνιο του 2014 αποχώρησε αλλά σε ανακοίνωσή του τόνισε «εγώ και η ΑΕΚ δεν τελειώσαμε».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή