Οι εξελιγμένες θεραπείες που απαλλάσσουν το σώμα από επίμονες ατέλειες

Οι εξελιγμένες θεραπείες που απαλλάσσουν το σώμα από επίμονες ατέλειες

4' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δίαιτες, καλλυντικές κρέμες, γυμναστική… Τα έχεις δοκιμάσει όλα, όμως το τοπικό πάχος και η κυτταρίτιδα επιμένουν.  Κι όμως, με μερικές επισκέψεις στο γιατρό μπορείς να κάνεις διακοπές με το σώμα που ονειρεύεσαι.

Επίθεση στα δύσκολα σημεία

Για τις ευαίσθητες περιοχές του σώματος, όπως είναι η εσωτερική επιφάνεια στα μπράτσα, το εσωτερικό μέρος των μηρών και των γονάτων, καθώς και η περιοχή της κοιλιάς, είναι ειδικά σχεδιασμένη η πρωτοποριακή θεραπεία ανάπλασης δέρματος Fractora Plus, όπως μας εξηγεί ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης. Πρόκειται για μια καινούργια μέθοδο που επεμβαίνει στα δύσκολα σημεία χρησιμοποιώντας την τεχνολογία των ραδιοσυχνοτήτων για να προσφέρει τη μέγιστη δυνατή σύσφιξη στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος. Η ενέργεια της ραδιοσυχνότητας διεγείρει τη δημιουργία νέου κολλαγόνου και συστέλλει τα διάφορα στρώματα του δέρματος. Το Fractora Plus απευθύνεται σε όσους αναζητούν μια μη επεμβατική θεραπευτική προσέγγιση ενάντια στη χαλάρωση, τη γήρανση και τις ανομοιομορφίες του δέρματος. Ο ακριβής αριθμός συνεδριών καθορίζεται ανάλογα με την περίπτωση κάθε ασθενούς. Συνήθως χρειάζονται έξι εβδομαδιαίες θεραπείες. Εάν το πρόβλημα χαλάρωσης δεν είναι πολύ σοβαρό, απαιτούνται λιγότερες συνεδρίες και σε πιο αραιά χρονικά διαστήματα. Μετά τη θεραπεία μπορεί να εμφανιστεί κάποιο ελαφρύ οίδημα (κοκκινίλα) στην περιοχή, το οποίο όμως υποχωρεί σε μερικές ώρες.

Διώξτε την κυτταρίτιδα  

Είναι ο μεγαλύτερος εχθρός του γυναικείου σώματος. Η συσσώρευση λίπους κάνει τα λιποκύτταρα να διογκώνονται προκειμένου να το αποθηκεύσουν. Αυτά με τη σειρά τους εμποδίζουν τη σωστή ροή στο φλεβικό και λεμφικό σύστημα. Έτσι, η περιοχή στην οποία συσσωρεύεται το λίπος νοσεί, μαζί και οι ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης που το περιβάλλουν – σκληραίνουν και δημιουργείται η γνωστή όψη «φλοιού πορτοκαλιού». Το Liposhock –όπως μας λέει η δερματολόγος Μαρία Μαυρίδου, διευθύντρια του κέντρου ΝΕΟTIS– είναι μια νέα πολλά υποσχόμενη θεραπεία, εύκολη και ανώδυνη, που επεμβαίνει σε όλους τους παράγοντες που συντελούν στη δημιουργία της κυτταρίτιδας. Βασίζεται στην τεχνολογία ShockWaves, μια ειδική τεχνολογία εξωσωματικών κρουστικών κυμάτων. Επεμβαίνει άμεσα στα λιποκύτταρα με αποτέλεσμα τη μόνιμη διάλυση του λίπους, αυξάνει την τοπική αιμάτωση και τη λεμφική κυκλοφορία, βελτιώνει την ελαστικότητα των ιστών, ενεργοποιεί τον κυτταρικό μεταβολισμό και απελευθερώνει τους αυξητικούς παράγοντες. Έτσι, αντιμετωπίζει ταυτόχρονα την τοπική συσσώρευση λίπους, την κυτταρίτιδα και τη χαλάρωση. Χρειάζονται από 8 έως 12 θεραπείες –ανάλογα με το πρόβλημα– διάρκειας 45-60 λεπτών, 1 με 2 φορές την εβδομάδα. Μετά τη θεραπεία υπάρχει μια ήπια ερυθρότητα για περίπου μισή ώρα.

Ανόρθωση με νήματα

Κάποτε για να διορθώσεις τη χαλάρωση στα δύσκολα σημεία του σώματος χρειαζόταν χειρουργική επέμβαση που άφηνε εμφανή σημάδια. Σήμερα μπορούμε να καταπολεμήσουμε τη χαλάρωση στα μπράτσα, στο μέσα μέρος των μηρών, στην κοιλιά και στους γλουτούς με νήματα που περνούν στο δέρμα με λεπτές βελόνες. Πρόκειται για τα νήματα PDO, μια θεραπεία κατευθυνόμενης κολλαγονογένεσης ή Baby Lift, όπως την ονομάζουν στο επιστημονικό κέντρο Symmetria. Είναι μια νέα, ασφαλής, μη επεμβατική μέθοδος σύσφιξης του σώματος, με εντυπωσιακά αποτελέσματα στα πιο δύσκολα σημεία. Τα νήματα αυτά, όπως εξηγεί ο πλαστικός χειρουργός Νίκος Μεταξωτός, είναι απόλυτα ασφαλή, χρησιμοποιούνται πάνω από 30 χρόνια στην αγγειοχειρουργική, είναι πλήρως απορροφήσιμα από τον οργανισμό και δεν προκαλούν αντιδράσεις. Με τη χρήση μιας λεπτής βελόνας, δημιουργείται πλέγμα νημάτων μέσα στο δέρμα κι έτσι επιτυγχάνεται υποστήριξη και ανόρθωση των ιστών. Τα νήματα προκαλούν φλεγμονώδη αντίδραση προσελκύοντας αιμοπετάλια και ουδετερόφιλα, τα οποία στη συνέχεια ενεργοποιούν τους ινοβλάστες που παράγουν κολλαγόνο και ελαστίνη. Η εφαρμογή γίνεται στο ιατρείο, χωρίς νάρκωση, και απαιτούνται περίπου 30 λεπτά. Είναι ανώδυνη, χωρίς τομές και ουλές. Η εικόνα του δέρματος βελτιώνεται σταδιακά σε διάστημα 3 μηνών και το αποτέλεσμα διαρκεί περίπου 18 μήνες. Μετά θα χρειαστεί μια επανάληψη. Η μέθοδος αυτή ενδείκνυται για άτομα άνω των 35 και για δέρματα με εμφανή χαλάρωση στα δύσκολα σημεία του σώματος. Είναι κατάλληλη μετά από εγκυμοσύνη ή αν έχετε χάσει απότομα πολύ βάρος. Μοναδική αντένδειξη είναι η εγκυμοσύνη, οι διαταραχές πηκτικότητας του αίματος ή η λήψη αντιπηκτικών. Κατά τη θεραπεία ενδέχεται να δημιουργηθούν μικρές μελανιές ή ήπιο οίδημα, που αντιμετωπίζονται με παγοκύστες και υποχωρούν σε λίγες μέρες. Δεκαπέντε μέρες μετά την εφαρμογή των νημάτων, για καλύτερα αποτελέσματα μπορεί να χρησιμοποιηθεί η θεραπεία με λέιζερ λιπόλυσης και σύσφιξης I Lipo, η μέθοδος Velashape για τη διόρθωση της κυτταρίτιδας και η ενέσιμη μεσοθεραπεία για λιποδιάλυση.

Υπέρηχοι λιώνουν το τοπικό λίπος

Η νέα θεραπεία που υπόσχεται να σας απαλλάξει οριστικά από τα ψωμάκια και την κυτταρίτιδα ονομάζεται Cavilipo και την προτείνει το ιατρικό κέντρο Derma Medicine. Πρόκειται για μία μέθοδο που συνδυάζει τη μεσοθεραπεία λιπόλυσης και τη θεραπεία Cavitation. Το πρώτο στάδιο ξεκινάει με τη μεσοθεραπεία λιπόλυσης, είτε ενέσιμη είτε χωρίς ενέσεις. Και στις δύο περιπτώσεις πραγματοποιείται έγχυση ουσιών κάτω από την επιδερμίδα, οι οποίες μεταφέρουν με ακρίβεια στην περιοχή του προβλήματος δραστικές ουσίες που κάνουν λιποδιάλυση. Στη συνέχεια εφαρμόζεται το Cavitation, μια μοντέρνα και αποτελεσματική μέθοδος αναίμακτης λιποαναρρόφησης, λιπογλυπτικής και εξαφάνισης της κυτταρίτιδας. Στοχεύει στην αποδόμηση των λιποκυττάρων και εγγυάται την άμεση απώλεια πόντων από την πρώτη συνεδρία. Δρα τοπικά στα αποθέματα λίπους και εφαρμόζεται ακόμα και στις πιο δύσκολες περιπτώσεις κυτταρίτιδας. Χρησιμοποιεί υπερήχους και υγροποιεί το παγιδευμένο λίπος, που στη συνέχεια απομακρύνεται με το λεμφικό σύστημα, μέσω ενός φυσικού φαινομένου γνωστού ως σπηλαίωση. Μέσω της δράσης των υπερήχων δημιουργούνται μικρές φυσαλίδες αέρα στα λιποκύτταρα, οι οποίες συνενώνονται και σπάζουν, προκαλώντας λύση του λιποκυττάρου. Το περιεχόμενο των λιποκυττάρων στη συνέχεια παροχετεύεται με τη λεμφική κυκλοφορία. Η Cavilipo εφαρμόζεται αποκλειστικά από τη δερματολόγο-αφροδισιολόγο δρ. Αμαλία Τσιατούρα και τον πλαστικό χειρουργό της κλινικής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή