Η Αθήνα γιορτάζει τον πολιτισμό

Η Αθήνα γιορτάζει τον πολιτισμό

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eνα καλοκαίρι γεμάτο μουσική και όμορφες εικόνες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι κάτοικοι της Αθήνας, χάρη στο πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού του Δήμου από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο, σε συμβατικούς αλλά και απρόσμενους χώρους, και πάντα με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Την Κυριακή ξεκινά το καθιερωμένο Φεστιβάλ Κολωνού, με τις «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη, από την παιδική και εφηβική θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Κέντρου Κάτω Πατησίων, ενώ ώς τις 12 Ιουλίου στη σκηνή του Ανοιχτού Θεάτρου Κολωνού θα εμφανιστούν οι Βασίλης Λέκκας (15/6), Φωτεινή Βελεσιώτου (17/6), Κώστας Γάκης, Αθηνά Μουστάκας και Κωνσταντίνος Μπιμπής με την παράσταση «Ρωμαίος και Ιουλιέτα για δύο» (2/7) κ.ά.

Από τις 16 Ιουλίου, η δράση μεταφέρεται στο προαύλιο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, όπου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει μουσικές, θεατρικές και κινηματογραφικές βραδιές με τη βελγική χορευτική ομάδα Aglaja (17/7), την Big Band σε σύμπραξη με τον βιμπραφωνίστα Χρήστο Ραφαηλίδη και τον πιανίστα Hector Martignon (20/7), τον Γιάννη Σιμωνίδη στη θεατρική παράσταση «Socrates Now» (29/7), τον Νίκο Πορτοκάλογλου (30/7) κ.ά.

Οι ορχήστρες, η χορωδία και τα σύνολα του Δήμου Αθηναίων συμμετέχουν στις δράσεις για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής, με ένα συναυλιακό διήμερο στο προαύλιο του Μουσείου Ακρόπολης (20/6) και στον Λόφο Φιλοπάππου (21/6). Επιπλέον, το Athens School Festival επιστρέφει στην «Τεχνόπολη» του Δήμου Αθηναίων στις 19 και 20 Ιουνίου, με τη συμμετοχή 20 μαθητικών συγκροτημάτων.

Για πέμπτη χρονιά επαναλαμβάνεται το δημοφιλές Athens Open Air Film Festival (Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας), με περισσότερες από 20 υπαίθριες προβολές στις γειτονιές της πόλης κι ένα αφιέρωμα στο κλασικό αμερικανικό σινεμά. Η «πρεμιέρα» θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη, 17 Ιουνίου, με την προβολή της βωβής κωμωδίας του Μπάστερ Κίτον «Ο κινηματογραφιστής» στον Ναό του Ολυμπίου Διός, συνοδεία πρωτότυπης ζωντανής μουσικής από τον Theodore και την μπάντα του. Σε θερινά σινεμά θα μετατραπούν, επίσης, ο πεζόδρομος της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, το Αλσος Πετραλώνων, το Αρχαίο Θέατρο Κολωνού και πολλοί ακόμα χώροι.

Kάθε Δευτέρα από τις 22 Ιουνίου, ο Λόφος του Στρέφη φιλοξενεί ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο, όπως το αφιέρωμα στην αφγανική μουσική, τον χορό και το θέατρο (22/6) και η Συναυλία του Εργαστηρίου Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίων (13/7). Τέλος, συναυλίες των μουσικών σχημάτων του δήμου και παραστάσεις Θεάτρου Σκιών προγραμματίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού στο κέντρο και στις γειτονιές της Αθήνας.

Το πλήρες πρόγραμμα έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.opanda.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή