«Γαλανόλευκη» έναρξη στο Μπακού

«Γαλανόλευκη» έναρξη στο Μπακού

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mε μια λαμπρή τελετή που φέρει τη σφραγίδα του Δημήτρη Παπαϊωάννου θα αρχίσουν σήμερα το βράδυ στο Μπακού οι 1οι Ευρωπαϊκοί Αγώνες αθλημάτων. Στη γιορτή για την έναρξη θα υπάρχουν πολλά ελληνικά στοιχεία, ενώ η εθνική αποστολή θα είναι η πρώτη που θα μπει στο Ολυμπιακό Στάδιο του Αζερμπαϊτζάν με σημαιοφόρο τον Λευτέρη Πετρούνια. Στον αγωνιστικό τομέα η δράση θα αρχίσει το πρωί με αγώνες συγχρονισμένης κολύμβησης και πόλο, όπου θα υπάρχουν και «γαλανόλευκες» συμμετοχές.

Eνας τραυματισμός στο δάχτυλο του δεξιού χεριού δεν θα εμποδίσει τον Λευτέρη Πετρούνια να μπει πρώτος με την ελληνική σημαία στο στάδιο του Μπακού. «Ακόμα και με… ένα δάχτυλο να είχα μείνει δεν θα έχανα αυτή την τιμή. Θα κρατήσω τη σημαία, ό,τι και να γίνει, αρκεί να έχω έστω και ένα δάχτυλο διαθέσιμο», τόνισε ο πρωταθλητής Ευρώπης στους κρίκους. Ο γυμναστής τραυματίστηκε στην προπόνηση, κάτι που έχει ανησυχήσει τους προπονητές διότι οι αγώνες της ενόργανης αρχίζουν την Κυριακή.

Την τελετή έναρξης θα παρακολουθήσουν 68.000 θεατές. Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι δρακόντεια καθώς στις κερκίδες, σύμφωνα με πληροφορίες, θα βρίσκονται δεκάδες αρχηγοί και πρωθυπουργοί, ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, και πολλοί «Αθάνατοι».

Στον αγωνιστικό τομέα, την αρχή θα κάνει ο υγρός στίβος. Το πρωί θα διεξαχθούν οι προκριματικοί στο ντουέτο της συγχρονισμένης κολύμβησης και οι Γκεοργκίεβα – Τσόλα θα διεκδικήσουν την πρόκριση για τον τελικό της Δευτέρας (15/6). Λίγη ώρα αργότερα η εθνική πόλο των νεανίδων θα παίξει με τη Μ. Βρετανία. Στον όμιλό μας υπάρχουν και οι Γερμανία, Ουγγαρία, Ισραήλ και Ολλανδία. Οι ελληνικές συμμετοχές σήμερα θα κλείσουν με τους προκριματικούς στο ελεύθερο του ομαδικού. Η διοργάνωση στο Μπακού, σε ό,τι αφορά τον υγρό στίβο, θα έχει ρόλο και ευρωπαϊκού πρωταθλήματος για τη LEN (ευρωπαϊκή ομοσπονδία) σε εφήβους και νεάνιδες σε αυτά τα αγωνίσματα.

Οι αγώνες του Αζερμπαϊτζάν, όμως, θα δώσουν ολυμπιακά εισιτήρια ή βαθμούς για τη διεκδίκηση της πρόκρισης για το Ρίο σε 12 αθλήματα. Αυτά είναι: στίβος, κολύμβηση, τοξοβολία, πυγμαχία, ποδηλασία (δρόμου, BMX και ορειβατική), τζούντο, σκοποβολή, πινγκ πονγκ, τάε κβον ντο, τρίαθλο, μπιτς βόλεϊ και πάλη.

Χθες, νωρίς το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη των αρχηγών των αποστολών και όλοι είχαν μόνο θετικά σχόλια. Το Χωριό των αθλητών επισκέφτηκε και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, ο οποίος θα εκπροσωπήσει την ελληνική κυβέρνηση. Μίλησε με τους αθλητές μας και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία.

Σοβαρό ατύχημα

Κι ενώ οι αθλητές αναφέρονται με τα καλύτερα λόγια για τις εγκαταστάσεις και τη φιλοξενία των Αζέρων, ένα δυσάρεστο περιστατικό στιγμάτισε τη διοργάνωση. Χθες, ένα από τα λεωφορεία που μεταφέρουν τους αθλητές, ενώ βρισκόταν στο Ευρωπαϊκό Χωριό, ξέφυγε από την πορεία του και έπεσε επάνω σε τρεις αθλήτριες της αυστριακής ομάδας συγχρονισμένης κολύμβησης που περπατούσαν. Από τις τρεις κοπέλες, η Βανέσα Σαχίνοβιτς βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση και μαζί με τη Λούνα Πάγιερ επέστρεψαν στην Αυστρία. Η Βερένα Μπρέιτ ήταν τυχερή καθώς χτύπησε ελάχιστα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή