Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

2' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΟΥΣΙΚΗ

Φεστιβάλ Ροκ

Ναύπλιο

Στο «Φουγάρο» ολοκληρώνεται σήμερα το φεστιβάλ ροκ Fougarock Festival με τη συμμετοχή των πιο αντιπροσωπευτικών ομάδων της σύγχρονης (αγγλόφωνης) ελληνικής ροκ. Σήμερα, ξεκινώντας στις 8 μ.μ., παίζουν οι The Mighty N, Kid Flicks, The Cave Children, Baby Guru. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Μετά τις συναυλίες ακολουθεί μεταμεσονύκτιο πάρτι.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Συνάντηση

Θεσσαλονίκη

Ο Κολομβιανός συγγραφέας Juan Gabriel Vasquez, ο οποίος έγινε γνωστός στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό με το μυθιστόρημα «Ο ήχος των πραγμάτων όταν πέφτουν» (Ικαρος), θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη, στο Public στην Τσιμισκή, για να μιλήσει για το βιβλίο του «Οι πληροφοριοδότες», που μόλις κυκλοφόρησε πάλι από τις εκδόσεις Ικαρος. Ωρα έναρξης 9 μ.μ.

ΕΚΘΕΣΗ

Αρχαιολογικό Μουσείο

Πάτρα

Συνεχίζεται έως τις 28 Ιουνίου στην αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών η φωτογραφική έκθεση «Επανάχρηση – Ανακύκλωση κατά την αρχαιότητα», που διοργανώνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας. Η έκθεση περιλαμβάνει τριάντα πίνακες-συνθέσεις φωτογραφικών που αφορούν τη δευτερογενή χρήση αρχαίων μελών, αντικειμένων και χώρων σε διάφορες τοποθεσίες και μνημεία της Πάτρας και της Αχαΐας.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Θανάσης Παπακωνσταντίνου

Λάρισα

Στο Κηποθέατρο «Αλκαζάρ» της Λάρισας θα δώσει συναυλία την Τρίτη (16/6) ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου. Μαζί του θα είναι οι Ματούλα Ζαμάνη, Δημήτρης Μυστακίδης, Κώστας Παντέλης κ.ά. Οι πόρτες ανοίγουν στις 9 μ.μ.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Matala Beach Festival

Κρήτη

Στα Μάταλα ξεκινάει την ερχόμενη Παρασκευή (19/6) το Matala Beach Festival με τη συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών. Μεταξύ τους οι Νίκος Πορτοκάλογλου, Imam Baildi, Νίκος Ζιώγαλας, Γιάννης Γιοκαρίνης, Ησαΐας Ματιάμπα, Μύρωνας Στρατής κ.ά.

ΤΗΝΟΣ

Το «Gruppo Σίγμα» στο Μουσείο Τσόκλη

Αφιέρωμα στο «Gruppo Σίγμα» διοργανώνει φέτος το Μουσείο Τσόκλη στην Τήνο. Η έκθεση είναι αφιερωμένη στην ομάδα Σίγμα, που οργανώθηκε το 1958 από τους Ελληνες ζωγράφους Κανιάρη, Κοντό, Νίκο, Τσόκλη και Γαΐτη και περιλαμβάνει έργα τους. Οι συγκεκριμένοι καλλιτέχνες, αντιδρώντας στην υποτονική καλλιτεχνική ατμόσφαιρα που επικρατούσε τότε στην Ελλάδα, έφυγαν ως «πολιτιστικοί μετανάστες» και εγκαταστάθηκαν στη Ρώμη. Παράλληλα, στον χώρο λειτουργεί η μόνιμη έκθεση έργων του Κώστα Τσόκλη.

Στον Κάμπο της Τήνου.

ΥΔΡΑ

«Η θάλασσα παντού» σε μία έκθεση

Εγκαινιάζεται σήμερα στο Ιστορικό Αρχείο Μουσείο Υδρας η έκθεση ζωγραφικής «Η θάλασσα παντού» του Παύλου Σάμιου. Τα κομμάτια της θάλασσας είναι πολύ συχνά στο έργο του Παύλου Σάμιου, ο οποίος συνηθίζει να βάζει θαλασσινό φόντο ή περίγραμμα στα έργα του. Ακόμα και όταν επιδίδεται στα αγαπημένα του θέματα, όταν ζωγραφίζει γυναίκες, νεκρές φύσεις, καφενεία, ζευγάρια, νυχτερινά τοπία, εσωτερικά σπιτιών, υπάρχει πάντα ένα ανοικτό παράθυρο σ’ ένα κομμάτι θάλασσας. Εως  τις  31  Ιουλίου,  έναρξη εγκαινίων 9 μ.μ.

ΘΕΑΤΡΟ ΔΑΣΟΥΣ

Ελεωνόρα Ζουγανέλη και μία… βαλίτσα

Συναυλία δίνει τη Δευτέρα (15/6) στο Θέατρο Δάσους της Θεσσαλονίκης η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, στο πλαίσιο του 1ου Φεστιβάλ Δάσους. Σε ένα πρόγραμμα απρόβλεπτο, ανατρεπτικό (τίτλος της συναυλίας «Πού θα πάει αυτή η βαλίτσα…») με τραγούδια από την προσωπική δισκογραφία της τραγουδίστριας, αλλά και όσα έχει αγαπήσει εκείνη από την ελληνική και ξένη μουσική σκηνή. Παίζουν μαζί της οι Γιάννης Αγγελόπουλος, Κίτσος Παρασκευάς, Γιάννης Οικονομίδης, Νίκος Πασαλίδης και Κωνσταντίνος Χατζηιορδάνου.

Ωρα έναρξης 9.30 μ.μ. Θεσσαλονίκη.

ΒΙΛΑ ΚΑΠΑΝΤΖΗ ΜΙΕΤ

Φωτογραφίες, χάρτες της Θεσσαλονίκης

Στο Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης του ΜΙΕΤ, τη Βίλα Καπαντζή, παρουσιάζεται η έκθεση «Θεσσαλονίκη 1863-1873. Οι παλαιότερες φωτογραφίες, οι πρώτοι χάρτες της περιοχής σταθμού και λιμανιού». Η έκθεση είναι δίγλωσση και θα διαρκέσει έως τις 11 Σεπτεμβρίου. Κατά τη διάρκειά της θα πραγματοποιούνται ξεναγήσεις και διαλέξεις κάθε Τρίτη στις 6.30 μ.μ. Μέχρι την Παρασκευή ισχύει το χειμερινό ωράριο λειτουργίας (Δευτέρα κλειστά, Τρίτη 9 π.μ. – 4 μ.μ., Τετάρτη & Πέμπτη 2 μ.μ. – 9 μ.μ., Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή 10 π.μ. – 6 μ.μ.). Βασιλίσσης Ολγας 108, Θεσσαλονίκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή