Ραντεβού με τις… πυγολαμπίδες στο Πάικο!

Ραντεβού με τις… πυγολαμπίδες στο Πάικο!

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τρίτη χρονιά φέτος ο ξενώνας «Δημοσθένης» της Γουμένισσας και ο επισκέψιμος καστανεώνας «Γλυκομαγεία» διοργανώνουν δύο διήμερες εξορμήσεις στο Πάικο, το φιλικό βουνό που μοιράζεται μεταξύ των νομών Πέλλας και Κιλκίς και απέχει μόλις 70 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη.

Το πρώτο διήμερο λαμβάνει χώρα τη στιγμή που διαβάζετε αυτές τις γραμμές, ενώ το δεύτερο είναι προγραμματισμένο για το Σαββατοκύριακο 20-21 Ιουνίου.

Φέτος οι οργανωτές συνδυάζουν τις μαγικές πυγολαμπίδες (τα μικροσκοπικά έντομα -κολεόπτερα- που παράγουν φως από μόνα τους) με τον καρπό του κάστανου, όχι τυχαία, αφού στο βουνό Πάικο βρίσκεται το μεγαλύτερο καστανόδασος της Ελλάδας.

Φιλοδοξούν δε το διήμερο πρόγραμμά τους να αποτελέσει μια ανάσα για μικρούς και μεγάλους, συνδυάζοντας την ψυχαγωγία με τη γνώση, μέσα στο ανόθευτο φυσικό περιβάλλον του βουνού.

Το πρόγραμμα -μεταξύ άλλων- περιλαμβάνει: Διαμονή στον ξενώνα με πλούσιο σπιτικό πρωινό. / Βόλτα στη φύση για γνωριμία με το κάστανο στον επισκέψιμο καστανεώνα και σπιτικό μπουφέ στο βουνό. / Πικνίκ στα ποτάμια της Γουμένισσας. / Μαγική βραδιά με πυγολαμπίδες. / Πεζοπορία στο φαράγγι του Στραβοποτάμου. / Τοξοβολία για όσους ενηλίκους νιώθουν παιδιά.

> Τιμή ανά οικογένεια: 135 ευρώ. Για ζευγάρια χωρίς παιδιά: 115 ευρώ. Για όσους (κατοίκους γειτονικών περιοχών κ.ά.) δεν θέλουν να διανυκτερεύσουν μπορούν να πληρώσουν μόνο το κόστος της σαββατιάτικης ή/και κυριακάτικης δράσης.

Πληροφορίες και κρατήσεις: Τ/23430-41.302, 6979-112.663, www.dimosthenis.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή