Ρομπότ με Louboutins

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ισπανίδα χορογράφος, χορεύτρια και καλλιτέχνις Blanca Li που εργάζεται στο Παρίσι παρουσίασε στο Brooklyn της Νέας Υόρκης την τελευταία της χορευτική παραγωγή με τίτλο ‘Robot’ ( 9-14 Ιουνίου, BAM Howard Gilman Opera House), μια παράσταση όπου ταλαντούχοι χορευτές κινούνται στους ρυθμούς της μηχανικής ορχήστρας των Maywa Denki μαζί με μικρά NAO ρομπότ που μιμούνται τις ανθρώπινες χορευτικές φιγούρες ενώ φορούν custom made παπούτσια σχεδιασμένα από τον Christian Louboutin.  

Ρομπότ με Louboutins-1

Η Blanca Li με ένα ΝΑΟ ρομπότ Photo Courtesy of Instagram @louboutinworld

 

Οι χορευτές γίνονται ρομπότ και τα ρομπότ γίνονται χορευτές σε μια εντυπωσιακή παραγωγή που ταξιδεύει τους θεατές στο μέλλον, όπου τα ρομπότ όχι μόνο συνεργάζονται με τους ανθρώπους αλλά έχουν και μια μανία για τη μόδα και τα όμορφα παπούτσια. Η χορογράφος Blanca Li, γνωστή για τις συνεργασίες της με το Μπαλέτο της Όπερας του Παρισιού, τη Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης αλλά και τις χορογραφίες για τις ταινίες του Pedro Almodovar, για βιντεοκλίπ σημαντικών καλλιτεχνών όπως οι Daft Punk αλλά και για τις επιδείξεις μόδας του Jean-Paul Gaultier, δημιούργησε ένα μαγικό κόσμο όπου 7 ανθρωποειδή ρομπότ (μοντέλο NAO) και 8 χορευτές δημιουργούν έντονα συναισθήματα πάνω στη σκηνή. 

Η παράσταση που διαρκεί 90 λεπτά βασίστηκε στην έμπνευση που είχε η χορογράφος όταν επισκέφτηκε το  στούντιο της ιαπωνικής καλλιτεχνικής ομάδας Maywa Denki και είδε από κοντά τα αξιολάτρευτα ρομπότ: «Ολοένα και περισσότερο αλληλεπιδράμε με διάφορες μηχανές. Χρησιμοποιούμε ό,τι καινούριο προσφέρει η τεχνολογία και προσαρμοζόμαστε πολύ γρήγορα σε όλες αυτές τις νέες τεχνολογίες, κάτι που βρίσκω εκπληκτικό» εξήγησε η Blanca στο Style.com για την απόφασή της να συνδυάσει στη χορογραφία της ανθρώπινες και ρομποτικές κινήσεις. Οι συντελεστές της παράστασης πειραματίστηκαν με τα ρομπότ για πολλούς μήνες εξερευνώντας τις κινήσεις που ταίριαζαν περισσότερο σε μια ‘ανθρώπινη’ χορογραφία: «Αυτό που ήταν πολύ σημαντικό ήταν να βρω τον τρόπο ώστε τα ρομπότ να γίνουν μέρος της ομάδας. Βρίσκονται στη σκηνή, έχουν τη δική τους παρουσία και ήθελα να δημιουργήσω ένα συναίσθημα με αυτά» είπε για την ιδέα πίσω από το ‘Robot’.

Ρομπότ με Louboutins-2

Ο Pierre, το ρομπότ, στο ατελιέ του Louboutin στο Παρίσι  Photo: ©http://us.christianlouboutin.com

 

Τo look των ρομπότ είναι εμπνευσμένο από τις γιαπωνέζικες στολές και παίζουν σημαντικό ρόλο στην παράσταση. Όπως εξήγησε η χορογράφος «όταν ξεκινώ μια χορογραφία σκέφτομαι πως θα ντυθούν οι χορευτές ώστε να φανταστώ και τις κινήσεις τους». Πως προέκυψαν, όμως, τα Louboutin παπούτσια; Σύμφωνα με δημοσίευμα του Style.com, η συνεργασία ήταν τυχαία. Ο σχεδιαστής παρακολούθησε την παράσταση στο Παρίσι και εξέφρασε την επιθυμία του να σχεδιάσει ένα ζευγάρι παπούτσια για τα ρομπότ. Όπως ανέφερε στην επίσημη ιστοσελίδα του, ένα απόγευμα, ο «Pierre,το ρομπότ επισκέφτηκε το ατελιέ του στο Παρίσι για να ζητήσει custom made παπούτσια για την παράσταση». Όσο για το αν πιστεύει ότι μια μέρα θα ξεκινήσει να σχεδιάζει ρούχα για ρομπότ, ο σχεδιαστής δήλωσε αστειευόμενος στην πρεμιέρα της παράστασης ότι «φαντάζομαι πως ναι! Σε κάποιο σημείο κάποιος θα πρέπει να κάνει αυτή τη δουλειά». Όπως δήλωσε άλλωστε και η Blanca Li, «τα ρομπότ είναι πολύ χαρούμενα επειδή φορούν Louboutin».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή