Βαρουφάκης: Ελπίζω ότι μπλοφάρουν οι δανειστές

Βαρουφάκης: Ελπίζω ότι μπλοφάρουν οι δανειστές

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ελλάδα δεν πιστεύει ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι της θα την αφήσουν εκτός Ευρωζώνης, δήλωσε το Σάββατο στο BBC o Γιάνης Βαρουφάκης, την ώρα που η διαπραγματευτική ομάδα της Αθήνας βρίσκεται στις Βρυξέλλες για ακόμη έναν κρίσιμο γύρο διαπραγματεύσεων με τους δανειστές.

«Δεν πιστεύω ότι κανένας Ευρωπαίος τεχνοκράτης ή πολιτικός με λογική θα ακολουθήσει αυτό τον δρόμο», επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών, ενώ ερωτηθείς αν οι πιστωτές μπλοφάρουν, απάντησε: «Ελπίζω πως ναι».

Ακόμη, αναφερόμενος στο θέμα των συντάξεων, ξεκαθάρισε ότι ενώ θα μπορούσε να προχωρήσει σε περικοπές, δεν πρόκειται να το πράξει.

Παράλληλα, με ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Οικονομικών επανήλθε στην θέση ότι μετά «από τρεις μήνες ασφυξίας» ούτε το 1% πρωτογενές πλεόνασμα είναι πλέον εφικτό, την ώρα που η κυβέρνηση φέρεται να συζητά με τους δανειστές να δεχθεί ως στόχο το 1%.

«Το 1,2% ήταν απόλυτα εφικτός στόχος στα τέλη Μαρτίου. Το 1% είναι ανέφικτο μετά από 3 και πλέον μήνες ασφυξίας. Πρέπει να δούμε το θέμα με σοβαρότητα» ανέφερε χαρακτηριστικά το πρωί μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ο Γιάννης Βαρουφάκης, απαντώντας σε ανάρτηση που χαρακτήρισε «αστεία» τη συζήτηση για τα πρωτογενή πλεονάσματα, λέγοντας ότι στο τέλος Μαρτίου ο υπουργός πρότεινε πλεόνασμα 1,2% για το 2015, ενώ τώρα η κυβέρνηση απορρίπτει την πρόταση για πρωτογενές πλεόνασμα 1%.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή