Σύντομα

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΕ 100 ΧΩΡΕΣ

Ερχεται το Apple Music

Με τη νέα συνδρομητική υπηρεσία Apple Music, την οποία ανακοίνωσε την περασμένη Δευτέρα στο συνέδριο WWDC 2015, η Apple επιχειρεί να ανακτήσει την ηγετική θέση στην ψηφιακή διανομή μουσικής, που της είχε «χαρίσει» μέχρι και πριν από λίγα χρόνια το iTunes. Το Apple Music θα λανσαρισθεί στα τέλη Ιουνίου σε 100 χώρες, ενώ μετά τους τρεις πρώτους μήνες δωρεάν δοκιμαστικής λειτουργίας, θα κοστίζει 9,99 δολάρια. Οι συνδρομητές θα μπορούν να αναπαράγουν απευθείας στη συσκευή τους οποιοδήποτε κομμάτι ή άλμπουμ από τα 30 εκατομμύρια τραγούδια που θα περιλαμβάνει η βιβλιοθήκη της υπηρεσίας, η οποία παράλληλα θα τους προτείνει παρόμοια τραγούδια – μάλιστα, οι προτάσεις αυτές δεν θα προέρχονται μόνο από αλγόριθμους, αλλά και από τις επιλογές μουσικών παραγωγών. Εκτός από το Apple Music, το οποίο θα διατεθεί και για συσκευές Android, στο συνέδριο η Apple ανακοίνωσε νέες εκδόσεις για τα iOS και OS X, για τα μοντέλα «έξυπνων» συσκευών και υπολογιστών της αντίστοιχα.    

ΤΙ ΚΡΥΒΕΙ Η ΕΞΑΓΟΡΑ ΤΗΣ Metaio

Η Apple και η επαυξημένη πραγματικότητα

Η επαυξημένη πραγματικότητα φαίνεται πως είναι μία από τις τεχνολογίες που θα αξιοποιήσει στο άμεσο μέλλον η Apple στα λειτουργικά της συστήματα και τα νέα της μοντέλα, όπως αποδεικνύει η πρόσφατη εξαγορά της γερμανικής Metaio, μιας από τις σημαντικότερες παγκοσμίως εταιρείες που αναπτύσσουν ανάλογες εφαρμογές. Η επαυξημένη πραγματικότητα αναγνωρίζει τα αντικείμενα στα οποία «στοχεύει» ο χρήστης με την κάμερα του smartphone, του tablet ή των «έξυπνων» γυαλιών του, προβάλλοντας πάνω στην εικόνα χρήσιμες πληροφορίες γι’ αυτά ή σχήματα. Η Metaio έχει συνεργασθεί μέχρι σήμερα με αυτοκινητοβιομηχανίες, βιομηχανίες και μεγάλες αλυσίδες πώλησης επίπλων, όπως η ΙΚΕΑ. Στην τελευταία περίπτωση, η εφαρμογή εικονικής πραγματικότητας που ανέπτυξε, επιτρέπει στον πελάτη να πάρει μια ιδέα για το κατά πόσο θα ταιριάζει στον χώρο του το έπιπλο που σκέφτεται να αγοράσει.

ΝΕΟ ΡΕΚΟΡ

Δύο δισ. οι χρήστες του Ιντερνετ

Το «φράγμα» των 2 δισ. θα ξεπεράσουν μέχρι το τέλος της χρονιάς οι χρήστες του Ιντερνετ. Αυτό προβλέπει πρόσφατη έκθεση της Διεθνούς Ενωσης Τηλεπικοινωνιών (ITU), μιας οργάνωσης του ΟΗΕ που συντονίζει την ίδρυση και τη λειτουργία δικτύων και υπηρεσιών τηλεπικοινωνιών. Σύμφωνα με την έκθεση, τα τελευταία 15 χρόνια η διείσδυση του web αυξήθηκε κατά 800%, αφού το 2000 οι χρήστες του Διαδικτύου δεν ξεπερνούσαν τα 400 εκατ. Αν και τέτοια νούμερα δείχνουν πως η διάδοση του Ιντερνετ έχει κάνει τεράστια άλματα, ωστόσο, η ITU υποστηρίζει πως το «ψηφιακό χάσμα» συνεχίζει να υπάρχει, αφού ένας διόλου ευκαταφρόνητος αριθμός ανθρώπων από τον αναπτυσσόμενο κόσμο θα εξακολουθήσει να είναι αποκλεισμένος από τα οφέλη κάθε λογής online υπηρεσιών. Ενδεικτικά, αναφέρει πως μόλις το 20,7% των κατοίκων της Αφρικής χρησιμοποιούν το Ιντερνετ, τη στιγμή που το αντίστοιχο ποσοστό για τους Ευρωπαίους αγγίζει το 77,6%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή