Στην Αθήνα από τη Μυτιλήνη περίπου 1800 μετανάστες

Στην Αθήνα από τη Μυτιλήνη περίπου 1800 μετανάστες

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον Πειραιά έφτασαν την Κυριακή το πρωί από τη Μυτιλήνη περίπου 1800 μετανάστες και πρόσφυγες κυρίως από τη Συρία. Αφού έφτασαν στον Πειραιά κατευθύνθηκαν στην πλατεία Ομονοίας.

Πρόκειται για νέους, μεσήλικες και γυναικόπαιδα, οι οποίοι δήλωσαν ότι έχουν να μείνουν σε κάποιον συγγενή, είτε κατευθύνθηκαν στην Ομόνοια, όπου και θα παραμείνουν.

Οι μετανάστες και πρόσφυγες ήταν εγκλωβισμένοι λόγω της καθυστέρησης των απαραίτητων γραφειοκρατικών διαδικασιών στο λιμάνι της Μυτιλήνης και στα κέντρα υποδοχής και προσωρινής διαμονής στο νησί.

Από νωρίς το βράδυ της Παρασκευής και μέχρι το πρωί του Σαββάτου εκκενώθηκαν οι χώροι γύρω από το λιμάνι και το σύνολο των μεταναστών και των προσφύγων μεταφέρθηκαν στους χώρους του δημοτικού καταυλισμού στον Καρά Τεπέ και στη συνέχεια στο κέντρο πρώτης υποδοχής της Μόριας, απ’ όπου τους εκδόθηκαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Η μεταφορά των μεταναστών έγινε με έκτακτο δρομολόγιο του πλοίου Blue Star 1, αλλά και με το τακτικό δρομολόγιο της γραμμής Μυτιλήνη – Χίος – Πειραιάς.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή