Απορρίφθηκε και η έκτη αίτηση της Σταμάτη για αποφυλάκιση

Απορρίφθηκε και η έκτη αίτηση της Σταμάτη για αποφυλάκιση

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απορρίφθηκε για έκτη φορά η αίτηση της Βίκυς Σταμάτη για αποφυλάκιση, η οποία υπέβαλε αίτημα εξαίρεσης για όλους τους δικαστές και τους εισαγγελείς που δικάζουν την υπόθεση με τις μίζες των εξοπλιστικών σε δεύτερο βαθμό.

Η πρόεδρος του Δικαστηρίου ανακοίνωσε μονολεκτικά την αίτηση της συζύγου του πρώην υπουργού. «Απορρίπτεται η αίτηση», είπε η πρόεδρος του Δικαστηρίου, ενώ αμέσως μετά η Βίκυ Σταμάτη υπέβαλε την αίτηση να εξαιρεθούν όλοι οι δικαστές και οι εισαγγελείς της έδρας. Παράλληλα, σχολιάζοντας την απορριπτική απόφαση του δικαστηρίου έκανε λόγο για «αιχμαλωσία».

Λίγο νωρίτερα, αναφέρθηκε στις συνθήκες κράτησής της στο ψυχιατρείο, λέγοντας μεταξύ άλλων, ότι δεν προαυλίζεται, ενώ το δικαίωμα αυτό το έχουν δολοφόνοι.

Για να καταλήξει. «Δεν αισθάνομαι ένοχη για τίποτα, για καμία πράξη, για κανένα λόγο και για κανένα αδίκημα. Ολοι έχουν στραφεί εναντίον μου για τους δικούς τους λόγους».

Αναλυτικότερα, η κ. Σταμάτη είπε:

«Εδώ και τρία χρόνια εγώ και το παιδί μου έχουμε εκτίσει ποινή υπακοής, την εξέτισα διπλά στο Δρομοκαΐτειο. Εγώ και το παιδί μου τελούμε εν αιχμαλωσία. Εχω να πιω καφέ τρεις μήνες, δεν βγαίνω από το δωμάτιο μου. ο παιδικοτόνος που σκότωσε και έβρασε το παιδί του προαυλίζεται. Ηθελα να ξέρω για ποιο λόγο έρχομαι στα δικαστήρια. Δεν αισθάνομαι ένοχη για καμία παράνομη πράξη, για κανένα αδίκημα για κανένα λόγο. Όλοι οι συγκατηγορούμενοι μου έχουν στραφεί εναντίον μου για να καλύψουν τα νώτα τους. Οι χειροπέδες είναι για τα χέρια, όχι για το στόμα».

Η Βίκυ Σταμάτη πρόσθεσε ότι «με κακότητα αντιμετωπίζεται από τη δικαστική εξουσία» ενώ συμπλήρωσε, «όταν θα είμαι νεκρή από αισθήσεις, κανένα νόημα δεν θα έχει να είμαι κοντά στο παιδί μου. Δικάζομαι ως Τσοχατζοπούλου και όχι ως Σταμάτη»

Η φράση της αυτή ήταν η παρέμβαση της όταν ζήτησε τον λόγο ο Ακης Τσοχατζόπουλος, που δεν του δόθηκε, καθώς ήδη το δικαστήριο είχε δεχθεί την αίτηση εξαίρεσης του.

Η Βίκυ Σταμάτη, τέλος, δήλωσε «ανοίξατε δύο τάφους σήμερα».

Η αίτηση της για εξαίρεση όλου του δικαστηρίου θα κριθεί προσεχώς από αρμόδιο δικαστικό σχηματισμό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή