Εκδόθηκε ο ισοβίτης της υπόθεσης «Μαρσελίνο»

Εκδόθηκε ο ισοβίτης της υπόθεσης «Μαρσελίνο»

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκδόθηκε χθες στην Ελλάδα ο 57χρονος Κωνσταντίνος Σπηνάρης, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε δις ισόβια για συμμετοχή στην απαγωγή και δολοφονία του ανήλικου ποδοσφαιριστή «Μαρσελίνο», το 1990. Κρατείτο από το 2006 στην Τουρκία, εκτίοντας ποινή φυλάκισης για διακίνηση ναρκωτικών. Τον Νοέμβριο του 2005 είχε παραβιάσει τακτική άδεια από τις φυλακές Αλικαρνασσού, όπου κρατείτο για την πολύκροτη «υπόθεση Μαρσελίνο» και συνελήφθη, ξανά, τον Μάρτιο του 2006 στην Τουρκία για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Εκτοτε παρέμενε έγκλειστος σε φυλακή της γειτονικής χώρας, εκτίοντας ποινή κάθειρξης 12 ετών και 6 μηνών, η οποία του είχε επιβληθεί από τις δικαστικές αρχές της Τουρκίας.

Ο ηθικός αυτουργός

Ο 57χρονος είχε θεωρηθεί ηθικός αυτουργός της απαγωγής και δολοφονίας του 17χρονου Ρομά, Γιάννη Τσατσάνη, ο οποίος αγωνιζόταν στον Κεραυνό Αγ. Βαρβάρας και ήταν γνωστός ως «Μαραντόνα του Αιγάλεω». Ο 17χρονος είχε απαχθεί την 18η Μαρτίου του 1990 και οι δράστες είχαν απαιτήσει από τον έμπορο πατέρα του λύτρα, ύψους 150 εκατομμυρίων δραχμών, για να τον απελευθερώσουν.

Ως οργανωτής της απαγωγής είχε συλληφθεί το 2008 στη Νέα Υόρκη, ο Δημήτρης Σκαφτούρος (μόλις δύο χρόνια πριν από την παραγραφή του αδικήματος), ενώ για συμμετοχή στην ομάδα των απαγωγέων κατηγορήθηκαν συνολικά έξι άτομα, ένας από τους οποίους ήταν ο ξάδελφος του «Μαρσελίνο», Βασίλης Βασιλείου. Ο τελευταίος ήταν παρών στις επαφές του πατέρα του 17χρονου με τους αστυνομικούς και έδινε πληροφορίες στους δράστες για την πορεία των ερευνών.

Στις 21 Μαΐου, ο πατέρας του 17χρονου επρόκειτο να συναντήσει και να παραδώσει στους απαγωγείς 50 εκατ. δραχμές, που είχε στο μεταξύ καταφέρει να συγκεντρώσει, ενώ παράλληλα είχε ειδοποιήσει την Αστυνομία. Ωστόσο, το ραντεβού για την καταβολή των λύτρων δεν έγινε και την 20ή Ιουνίου, το πτώμα του «Μαρσελίνο» βρέθηκε θαμμένο σε μια στάνη, στην περιοχή Σκούρτα της Βοιωτίας.

Σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., ο 57χρονος έχει καταδικαστεί σε ποινή δις ισόβια και κάθειρξη 25 ετών για ηθική αυτουργία σε ανθρωποκτονία.

Την 1η Νοεμβρίου 2005 διέφυγε, παραβιάζοντας τακτική άδεια από σωφρονιστικό κατάστημα όπου κρατούνταν, και τη 10η Μαρτίου 2006 συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών στην Τουρκία. Μετά την απόφαση έκδοσής του, αφίχθη χθες το απόγευμα στην Ελλάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή