ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σφοδρή κριτική αντιπολίτευσης σε Κωνσταντοπούλου για έκθεση ΤτΕ και Επιτροπή Χρέους

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Την έντονη αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης προκάλεσε η ενέργεια της Ζωής Κωνσταντοπούλου να επιστρέψει ως απαράδεκτη την έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος για την νομισματική πολιτική.

Προς το παρόν δεν έχει υπάρξει κάποιο επίσημο σχόλιο από την ΤτΕ σχετικά με το θέμα.

Παράλληλα, τα κόμματα ασκούν κριτική στην πρόεδρο της Βουλής για τα όσα ανέφερε στην Επιτροπή Αλήθειας για το δημόσιο χρέος.

ΝΔ: Ως πότε θα παρατηρεί άβουλος ο κ. Τσίπρας;

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραγκούνης σε γραπτή δήλωση του τονίζει χαρακτηριστικά:

«Ως πότε θα παρατηρεί άφωνος και άβουλος ο κ. Τσίπρας το παραλήρημα της κας Κωνσταντοπούλου;

Ως πότε θα ανέχεται στην πιο κρίσιμη στιγμή των διαπραγματεύσεων την πρόεδρο της Βουλής να κατηγορεί με εμπάθεια τον πρόεδρο της Κομισιόν και να προσβάλλει με πρωτοφανή τρόπο τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος;

Ως πότε ο κ. Τσίπρας θα σιωπά στον ευτελισμό του Κοινοβουλίου και στο διασυρμό των θεσμών από την κα Κωνσταντοπούλου που ακόμα και υπουργοί του, την έχουν από καιρό αποδοκιμάσει;»

Ποτάμι: Συνταγές από το σκοτεινό παρελθόν

Από την πλευρά του, το Ποτάμι χαρακτηρίζει πρωτοφανή και χωρίς προηγούμενο την επίθεση κατά του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, και κάνει λόγο για «συνταγές από το σκοτεινό παρελθόν».

«Η Πρόεδρος της Βουλής πρόλαβε να επιτεθεί προσωπικά κατά του Ζ.Κ.Γιούνκερ και των ευρωπαίων ηγετών που συναντά ο κ.Τσίπρας, ο οποίος παρακολούθησε μάλιστα το νέο παραληρηματικό show της κυρίας Κωνσταντοπούλου», τονίζει στη γραπτή ανακοίνωση του το Ποτάμι και προσθέτει:

«Το παιχνίδι της εξεύρεσης «εσωτερικών εχθρών» και «διεθνών συνομωσιών» είναι το αγαπημένο σπορ στελεχών των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οι οποίοι αντιγράφουν πρακτικές του σκοτεινού παρελθόντος. Σε αυτές τις κρίσιμες ώρες, ο κ.Τσίπρας θα έπρεπε να βρει το θάρρος να υποδείξει στους «δικούς του ανθρώπους» ότι η χώρα έχει ανάγκη από συμμάχους και εθνική συνεννόηση».

«Οι προειδοποιήσεις πάντως του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας για το ενδεχόμενο να βρεθεί η χώρα εκτός του ευρώ είναι πολύ σοβαρές για να χαθούν στον ορυμαγδό ενός καυγά, από αυτούς που καθημερινά στήνει η πρόεδρος της Βουλής», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠΑΣΟΚ: Να διαχωρίσει τη θέση του ο πρωθυπουργός

Τέλος, το ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζει ότι, «η πρόεδρος της Βουλής ξεχνά για άλλη μια φορά τον θεσμικό της ρόλο» και προσθέτει:

«Η συμπεριφορά της δεν έχει καμία σχέση με τα καθήκοντά της και το σεβασμό που οφείλει να έχει στο αξίωμά της.

Ο κ. Τσίπρας, οφείλει να διαχωρίσει τη θέση του και να μην καλύπτει την απαράδεκτη συμπεριφορά της, η οποία κάνει μεγάλη ζημιά στη χώρα σε μια κρίσιμη περίοδο για το μέλλον της».

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ