SOS εκπέμπουν οι επιχειρηματίες για αποφυγή της ρήξης

SOS εκπέμπουν οι επιχειρηματίες για αποφυγή της ρήξης

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την έντονη ανησυχία του για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους εκφράζει ο επιχειρηματικός κόσμος, καλώντας τον πρωθυπουργό να κάνει τα «αδύνατα δυνατά» για να αποφύγει η χώρα τη ρήξη και την έξοδο από την Ευρωζώνη, μέσω κοινής επιστολής των φορέων του. Την επιστολή υπογράφουν οι Κωνσταντίνος Μίχαλος, πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ), Θεόδωρος Φέσσας, πρόεδρος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), Βασίλειος Κορκίδης, πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), Ανδρέας Ανδρεάδης, πρόεδρος Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), και Αθανάσιος Σαββάκης, πρόεδρος Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ).

«Οι σχέσεις της Ελλάδας με τους εταίρους μας δοκιμάζονται, με ευθύνη και των δύο μερών. Το μείζον όμως είναι να μη θυσιαστεί η σπουδαία εθνική κατάκτηση της συμμετοχής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και να τερματιστεί αυτή η “ισορροπία τρόμου” που έχει παγώσει την οικονομία και υπονομεύει κάθε προοπτική ανάπτυξης», αναφέρουν στην επιστολή τους οι επικεφαλής των επιχειρηματικών φορέων της χώρας. Μεταφέρουν στον πρωθυπουργό τη στήριξη της επιχειρηματικής κοινότητας στις διαρθρωτικές αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος και επισημαίνει ότι «η κυβέρνηση οφείλει έμπρακτα να αποδεχθεί ότι η ευημερία των Ελλήνων, η βελτίωση των συνθηκών απασχόλησης και των αμοιβών της εργασίας προϋποθέτουν αύξηση της παραγωγικότητας, της διεθνούς ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας της οικονομίας. Προϋποθέτει δηλαδή σημαντικές μεταρρυθμίσεις κι αύξηση των επενδύσεων». Χωρίς συμφωνία και συνεπώς χωρίς επενδύσεις, οι άνεργοι δεν πρόκειται να βρουν δουλειά, οι νέοι δεν πρόκειται να μείνουν στη χώρα οι επιχειρήσεις δεν πρόκειται να αναπτυχθούν και το κράτος, χάνοντας συνεχώς έσοδα, μπορεί να βρεθεί σε αδυναμία να διατηρήσει τα σημερινά επίπεδα μισθών και συντάξεων, σημειώνεται στην επιστολή προς τον πρωθυπουργό. «Οσο και αν την επικαλούμαστε, η ανάπτυξη δεν εκβιάζεται, ούτε έρχεται με κάποιο μαγικό τρόπο. Είναι δε σχεδόν ανέφικτη όταν προτείνονται περισσότερες και μεγαλύτερες φορολογικές επιβαρύνσεις, όταν το κόστος άντλησης κεφαλαίων και ρευστότητας είναι μη ανταγωνιστικό και η πρόσβαση στις αγορές αδύνατη», επισημαίνουν οι επικεφαλής των επιχειρηματικών φορέων της χώρας και καταλήγουν:

«Είμαστε βέβαιοι ότι προσωπικά θα κάνετε τα αδύνατα δυνατά –σύμφωνα με τις προεκλογικές αλλά και μετεκλογικές σας δεσμεύσεις– για να αποφύγει η χώρα τη ρήξη με τους εταίρους και την έξοδο από την Ευρωζώνη.

Η ώρα της ευθύνης έχει φτάσει. Η Ελλάδα της εργασίας, της δημιουργίας και της εξωστρέφειας θέλει περισσότερη Ευρώπη για να προχωρήσει μπροστά. Σε αυτήν την προσπάθεια, είμαστε και θα είμαστε δίπλα σας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή