ΣΥΡΙΖΑ για Στουρνάρα: Ξεπερνά τα όρια της θεσμικής του ιδιότητας

ΣΥΡΙΖΑ για Στουρνάρα: Ξεπερνά τα όρια της θεσμικής του ιδιότητας

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κριτική κατά του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του στον απόηχο της έκθεσης της ΤτΕ για την νομισματική πολιτική, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

«Με τη σημερινή του έκθεση ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος όχι μόνο ξεπερνά τα όρια της θεσμικής του ιδιότητας, αλλά προσπαθεί να συμβάλει στη δημιουργία ενός ασφυκτικού πλαισίου στις κινήσεις και τα διαπραγματευτικά περιθώρια της Ελληνικής Κυβέρνησης», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

«Και είναι απορίας άξιον πως συμβαίνει αυτό όταν υποτίθεται ότι ρόλος της Τράπεζας της Ελλάδος είναι η διασφάλιση της σταθερότητας του τραπεζικού συστήματος».

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης απαντώντας από το Παρίσι σε ερώτημα δημοσιογράφων για το πώς σχολιάζει την επιστολή του κ. Στουρνάρα προς την πρόεδρο της Βουλής δήλωσε: «Το μόνο που θέλω να πω είναι ότι στην Ευρώπη έχουμε μια παράδοση της ανεξαρτησίας των Κεντρικών Τραπεζών. Εμείς, η κυβέρνησή μας, τη σέβεται απολύτως αλλά η ανεξαρτησία έχει δύο πλευρές: οι πολιτικοί δεν παρεμβαίνουν στο έργο των κεντρικών τραπεζών και οι κεντρικοί τραπεζίτες δεν παρεμβαίνουν στο έργο των πολιτικών. Ελπίζω όλες οι πλευρές να σεβαστούν την απλή αυτή αρχή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή