O Luca Barilla, αναπληρωτής πρόεδρος της φερώνυμης ιταλικής βιομηχανίας, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της Barilla Hellas στον Βόλο, με αφορμή την ολοκλήρωση της νέας επένδυσης στον μύλο. Η επένδυση αυτή ξεπέρασε το 1,2 εκατ. ευρώ και εντάσσεται στο γενικότερο πρόγραμμα επενδύσεων ύψους 70 εκατομμυρίων ευρώ που υλοποιεί η ιταλική εταιρεία στην Ελλάδα τα τελευταία 20 χρόνια.
Το έργο ολοκληρώθηκε σε 6 μήνες και περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, την εγκατάσταση νέας γραμμής παραγωγής για σιμιγδάλι ολικής άλεσης και την τοποθέτηση μηχανημάτων νέας, προηγμένης τεχνολογίας, που θα οδηγήσουν σε μείωση της ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία απαιτείται κατά τη διάρκεια της παραγωγικής διαδικασίας, κατά 15% επιπλέον. Σε ό,τι αφορά το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα, ο Μύλος στον Βόλο έχει ήδη καταγράψει αξιόλογες επιδόσεις, καθώς από το 2012 η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας έχει μειωθεί κατά 20% και η κατανάλωση νερού κατά 62%.
Ο διευθυντής του Μύλου, Τάσος Κοτζιάς, δήλωσε: «Σε λίγες μέρες συμπληρώνουμε 15 χρόνια διαρκούς ανάπτυξης, διαρκούς προσπάθειας για διεύρυνση της συνεργασίας μας με τους Ελληνες αγρότες, διαρκούς έρευνας για ακόμα καλύτερο ελληνικό σιτάρι. Η καινούργια επένδυση έρχεται να συμπληρώσει τις προσπάθειες που κάνουμε αυτά τα 15 χρόνια ανοίγοντας νέες προοπτικές για ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη».
Με τη νέα γραμμή παραγωγής ο Μύλος της Barilla Hellas στον Βόλο αυξάνει την παραγωγική δυναμικότητα κατά 33% και πλέον θα μπορεί να παράγει περίπου 63.000 τόνους σιμιγδάλι από 48.000 τόνους που ήταν μέχρι σήμερα.