Σύντομα (19/06/15)

3' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέο διοικητικό συμβούλιο στην ΑΓΕΤ Ηρακλής

Το νέο επταμελές διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας και τα μέλη της επιτροπής ελέγχου εξέλεξε η τακτική γενική συνέλευση της ΑΓΕΤ Ηρακλής. Η εταιρεία γνωστοποιεί ότι η τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της που πραγματοποιήθηκε σήμερα και όπου παρέστησαν ή εκπροσωπήθηκαν νόμιμα 23 μέτοχοι, δικαιούχοι 64.271.563 μετοχών, ήτοι ποσοστό 90,41% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου, έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις:

1. Ενέκρινε την εκλογή των κ. Τάκη Αθανασόπουλου και Αγησίλαου Καράμπελα σε αντικατάσταση των παραιτηθέντων μελών του διοικητικού συμβουλίου, κ. Μανώλη Κυπριανίδη και Πάνου Κυριακόπουλου, για το υπόλοιπο της θητείας των παραιτηθέντων, δηλαδή μέχρι την τακτική γενική συνέλευση του 2015 που έκρινε τα πεπραγμένα της χρήσης 2014.

2. Ενέκρινε τις οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας για τη χρήση 2014 μετά των ετήσιων εκθέσεων του διοικητικού συμβουλίου και των ελεγκτών.

3. Απάλλαξε τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, καθώς και τους ελεγκτές, από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τη χρήση 2014.

4. Εξέλεξε την ελεγκτική εταιρεία Deloitte Χατζηπαύλου Σοφιανός & Καμπάνης Α.Ε. (ΑΜ ΣΟΕΛ Ε 120), για τη χρήση 2015, και καθόρισε το ανώτατο ύψος της αμοιβής αυτής.

Στο κατώφλι της ΝΕΛ νέοι ιδιοκτήτες

Εν όψει σοβαρών αποφάσεων που θα καθορίσουν την επιβίωσή της ή όχι βρίσκεται η ΝΕΛ, μετά τη χθεσινή απόφαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ) να κηρύξει την εταιρεία άμεσα έκπτωτη από τις γραμμές των ενδοκυκλαδικών δρομολογίων. Σε οποιαδήποτε ανάλογη περίσταση, το υπ. Ναυτιλίας θα υιοθετούσε την απόφαση του ΣΑΣ (όπως, άλλωστε, έχει ξαναγίνει στο πρόσφατο παρελθόν με τη ΝΕΛ και τα επιδοτούμενα δρομολόγια του Βορειοανατολικού Αιγαίου), αναζητώντας προσωρινό αντικαταστάτη. Ωστόσο, στην παρούσα συγκυρία, φαίνεται πως το ΥΝΑ θα τηρήσει στάση αναμονής, καθώς δρομολογούνται ραγδαίες εξελίξεις στη ΝΕΛ, μετά και την παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας, κ. Γιάννη Αβραντίνη. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΝΕΛ, κ. Σταυριανό, η εταιρεία πρόκειται να ανακοινώσει εντός των επόμενων ωρών την ανάληψη της διοίκησης από μια ομάδα νέων επενδυτών, οι οποίοι θα εισέλθουν στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας, μέσω σχετικής αύξησης κεφαλαίου έως το ποσό των 25,5 εκατ. ευρώ, με την έκδοση 85.153.200 νέων μετοχών. Οι νέοι ιδιοκτήτες πρόκειται να αποπληρώσουν το συντομότερο δυνατόν τις οφειλές της ΝΕΛ προς τους εργαζομένους και το Δημόσιο.

Για δεύτερη συνεχή θητεία εκλέχθηκε ο κ. Γιάννης Σύρρος, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του DigitalEUROPE. Ο κ. Σύρρος είναι ο γενικός διευθυντής του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδος (ΣΕΠE). Ο οργανισμός DigitalEUROPE είναι ο μοναδικός σύνδεσμος για τις ψηφιακές βιομηχανίες στην Ευρώπη, μέλη του οποίου είναι 60 πολυεθνικές επιχειρήσεις και 40 εθνικοί σύνδεσμοι με περισσότερες από 10.000 επιχειρήσεις-μέλη στην Ευρώπη. Από τους 40 εθνικούς συνδέσμους (National Trade Associations), στο δ.σ. του DigitalEUROPE συμμετέχουν με εκπρόσωπό τους, εκτός από το ΣΕΠΕ, οι techUK (Ην. Βασίλειο), ANITEC (Ιταλία), AMETIC (Ισπανία), FFTI (Φινλανδία) κ.ά. Σημειώνεται ότι στη συμβουλευτική του επιτροπή (Digital Advisory Council) στον DigitalEUROPE συμμετέχει ο κ. Σάκης Κωτσή, γενικός γραμματέας Δ.Σ. του ΣΕΠΕ και εκτελεστικός πρόεδρος της Intrasoft International.

Σε άνοδο ο κλάδος ειδών υγιεινής

Αυξητική τάση παρουσίασε η αγορά των προϊόντων χαρτιού tissue και των ειδών ατομικής υγιεινής το 2014, σύμφωνα με κλαδική μελέτη της ICAP. Επίσης, αυξημένες πωλήσεις και επάνοδο στην κερδοφορία εμφάνισαν το 2013 οι σημαντικότερες εταιρείες που ασχολούνται με την παραγωγή, επεξεργασία και εμπορία προϊόντων χαρτιού tissue το 2013 σε σχέση με το 2012. Σύμφωνα με την ICAP, αξιόλογες μεταβολές τόσο σε εισαγωγές όσο και σε εξαγωγές ανεπεξέργαστου χαρτιού tissue και τελικών προϊόντων σημειώνονται τα τελευταία χρόνια. Το κλίμα της εγχώριας αγοράς πρωτογενούς χαρτιού tissue και τελικών προϊόντων χαρτιού υγείας, καθαριότητας και ατομικής υγιεινής φαίνεται να αναστρέφεται το 2014.

Αύξηση τζίρου και κερδών για την Electronet το 2014

H Electronet παραμένει η μοναδική αλυσίδα ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών από τις τέσσερις μεγαλύτερες τις αγοράς, που παρουσιάζει θετικά αποτελέσματα σε όλη τη διάρκεια της κρίσης. Στη διάρκεια του 2014, οι πωλήσεις παρουσίασαν άνοδο 7,6% και διαμορφώθηκαν στα 58,2 εκατ. έναντι 54,2 εκατ. το 2013. Τα κέρδη προ φόρων σημείωσαν αύξηση 22,8% και ανήλθαν στις 407.000 ευρώ, έναντι 331.000 ευρώ το 2013. Η εταιρεία, την παρελθούσα χρήση, εμφανίζει μηδενικό τραπεζικό δανεισμό. Τα ίδια κεφάλαια της Electronet ανέρχονται σε 6,8 εκατ. ευρώ (31.12.2014) έναντι 6,6 εκατ. (31.12.2013). Στην πρόσφατη τακτική συνέλευση των μελών, εξελέγη και το νέο διοικητικό συμβούλιο, το οποίο πλέον απαρτίζεται από την κ. Πηνελόπη Αλεξανδρή-Κοραχάη (πρόεδρος), τον κ. Νίκο Κοίλια (αντιπρόεδρος), τον κ. Κυριάκο Δημίου (διευθύνων σύμβουλος), τον κ. Βασίλη Καζάνα (μέλος) και τον κ. Αγαθάγγελο Καρέλη (μέλος).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή