Λαθρεπιβάτης εντός συστήματος προσγείωσης

Λαθρεπιβάτης εντός συστήματος προσγείωσης

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λαθρεπιβάτης εντοπίσθηκε χθες αναίσθητος στο εσωτερικό του συστήματος προσγείωσης αεροπλάνου των Βρετανικών Αερογραμμών το οποίο πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Γιοχάνεσμπουργκ-Λονδίνο, μετά την προσγείωση, ενώ ένας δεύτερος άνδρας βρέθηκε νεκρός σε οροφή κτιρίου στο Ρίτσμοντ ― σημείο πάνω από το οποίο τα διερχόμενα αεροπλάνα προς το αεροδρόμιο του Χίθροου συνηθίζουν να ανοίγουν τις ρόδες τους για την προσγείωση. Οι βρετανικές Αρχές ερευνούν τον θάνατο του νεαρού, ο οποίος υπολογίζεται να είναι 24 ετών, καθώς υποθέτουν ότι πρόκειται για δεύτερο λαθρεπιβάτη, ο οποίος έπεσε από το αεροπλάνο καθώς αυτό προσγειωνόταν. «Δεν υπάρχουν ενδείξεις αυτήν τη στιγμή που να συνδέουν τον θάνατό του με την ανακάλυψη του λαθρεπιβάτη στο Χίθροου», σχολίασε η αστυνομία του Λονδίνου.

Η αστυνομία δέχθηκε κλήση από το αεροδρόμιο για την εύρεση του άνδρα στο σύστημα προσγείωσης του αεροπλάνου στις 8.28 το πρωί τοπική ώρα, ενώ ειδοποιήθηκε για το πτώμα μία ώρα αργότερα. Ο αναίσθητος άνδρας, ηλικίας μεταξύ 25 και 30 ετών, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. «Συνεργαζόμαστε με τη μητροπολιτική αστυνομία και τις Αρχές του Γιοχάνεσμπουργκ για να αποσαφηνίσουμε τα γεγονότα που αφορούν αυτήν τη σπάνια υπόθεση», δήλωσαν οι Βρετανικές Αερογραμμές.

Εξάλλου, ενώ μετανάστες και πρόσφυγες ριψοκινδυνεύουν για να φτάσουν στην Ευρώπη, ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί παρομοίασε το μεταναστευτικό πρόβλημα με μια «μεγάλη διαρροή» στα υδραυλικά. «Εχω δει παράλογες προτάσεις, αλλά έχετε ξεπεράσει κάθε προηγούμενο», δήλωσε σχετικά με την πρόταση της Ε.Ε. για τη διαχείριση του προβλήματος μέσω του διαμοιρασμού των προσφύγων σε περισσότερες χώρες. «Σε ένα σπίτι υπάρχει διαρροή και βρίσκεται στην κουζίνα. Ο υδραυλικός φτάνει και λέει ότι έχει μία λύση: θα κρατήσουμε ένα κομμάτι της διαρροής στην κουζίνα και θα βάλουμε λίγο στο σαλόνι, λίγο ακόμη στο υπνοδωμάτιο και, εάν αυτό δεν αρκεί, υπάρχει και το παιδικό δωμάτιο», σχολίασε ειρωνικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή