Ανοίγει την Κυριακή η εκθεση φωτογραφίας «Εκσάρκωση»

Ανοίγει την Κυριακή η εκθεση φωτογραφίας «Εκσάρκωση»

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις 21 Ιουνίου, στις 18:00, ανοίγει η έκθεση φωτογραφίας του Βασίλη Μακρή στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, με τίτλο: Ενσάρκωση. Μέσα από το φακό του ειδικευμένου στην εφαρμοσμένη φωτογραφία Βασίλη Μακρή αποτυπώνεται η Γέννηση και η Εξέλιξη του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με πρωταγωνιστές τους πρώτους χορευτές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ), Μαρία Κουσουνή και Βαγγέλη Μπίκο.

Χορευτικές φιγούρες στο χώμα, στο ξύλο και στο τσιμέντο, δίνουν ψυχή στο εργοτάξιο και αποτυπώνουν τη διαδρομή του από το 2013 μέχρι σήμερα, σε μια καταγραφή που άρχισε με σκηνικό τα άτακτα οικοδομικά υλικά και τους σκελετούς των κτιρίων και θα καταλήξει στην ολοκαίνουργια κεντρική σκηνή της ΕΛΣ, το 2016.

Η «ψυχή», η πρώτη χορεύτρια του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Μαρία Κουσουνή, μπήκε στο «σώμα» του ΚΠΙΣΝ.  Χόρεψε στο εργοτάξιο πατώντας πάνω στο χώμα, στο ξύλο και στο τσιμέντο. Με την ίδια  χάρη, ομορφιά και ευγένεια, όπως θα έκανε και στη σκηνή. Με τις πιο απαλές κινήσεις, έκανε  μία απέραντη σκηνή όλο το εργοτάξιο αφήνοντας την αύρα της παντού.  Στη συνέχεια, ζευγάρι με τον Βαγγέλη Μπίκο, μετουσιώνει το χορό, τη μουσική και το τραγούδι, τα στοιχεία που συνθέτουν το είδος του μουσικού θεάτρου, που ονομάζεται όπερα.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή καθ’ όλη τη διάρκεια των 4ήμερων εκδηλώσεων, με τίτλο «Η Νύχτα Μέρα στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος» (21-24 Ιουνίου 2015).

Ερμηνεύουν οι πρώτοι χορευτές του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής:

Μαρία Κουσουνή, Βαγγέλης Μπίκος

Χορογραφία: Βαγγέλης Μπίκος

Σκηνική επιμέλεια: Δημήτρης Δημητρούλης

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή