Ψηλά ο πήχυς στη δίκη της Χ.Α.

Ψηλά ο πήχυς στη δίκη της Χ.Α.

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μάχη επιχειρημάτων προκειμένου τα θύματα του σκληρού πυρήνα της Χρυσής Αυγής να μπορέσουν να παραστούν ως πολιτικώς ενάγοντες (δηλαδή, να διεκδικήσουν αποζημιώσεις για ηθική βλάβη και ψυχική οδύνη) και κατά των κατηγορουμένων, που αντιμετωπίζουν μόνον την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης, δίνουν οι δικηγόροι τους επικαλούμενοι παλαιότερες αποφάσεις της Δικαιοσύνης.

Ειδικότερα, η πρόταση της εισαγγελέως στη δίκη της Χ.Α. Αδαμαντίας Οικονόμου να μην επιτραπεί παράσταση πολιτικής αγωγής για τα θύματα κατά όλων των εμπλεκομένων στην εγκληματική οργάνωση, παρά μόνον κατά εκείνων που έχουν προσωπική ανάμειξη σε εγκληματικές πράξεις, ανέβασε τον πήχυ ψηλά για τους δικηγόρους των θυμάτων. «Εάν δεν υπήρχε εγκληματική οργάνωση, δεν θα υπήρχε και η δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Ενεργούσαν δεχόμενοι εντολές, τις οποίες και εκτελούσαν», ανέφεραν μεταξύ άλλων οι πληρεξούσιοι δικηγόροι της οικογένειας Φύσσα, εξηγώντας ότι «η βούληση των μελών, όπως προκύπτει και από το βούλευμα παραπομπής στη δίκη, υποτάσσεται στη βούληση της εγκληματικής οργάνωσης. Ο Γιώργος Ρουπακιάς δεν έδρασε μόνος του, αλλά σε συντονισμένη δράση των μελών της οργάνωσης, υπήρξε συνδρομή και συντονισμός για να τελεστεί το έγκλημα». Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι τοποθετήσεις των δικηγόρων που εκπροσωπούν στη δίκη τα θύματα της επίθεσης που δέχθηκε το ΠΑΜΕ στο Πέραμα, αλλά και οι Αιγύπτιοι ψαράδες. Η επιχειρηματολογία τους στηρίχθηκε στο ότι οι επιθέσεις της Χ.Α. ήταν συντονισμένες και τα μέλη που εμπλέκονταν σε αυτές εκτελούσαν εντολές.

Το κρίσιμο θέμα της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χ.Α. θα απασχολήσει το δικαστήριο και την προσεχή Πέμπτη, οπότε και συνεχίζεται η δίκη, ενώ αν τελικώς αποφασιστεί να παραστούν τα θύματα ως πολιτικώς ενάγοντες μόνον κατά εκείνων που εμπλέκονται σε συγκεκριμένες εγκληματικές ενέργειες, τότε ο ηγετικός πυρήνας της Χ.Α. (Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης και λοιποί) θα βρεθεί χωρίς αντίπαλο στο δικαστήριο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή