«Διαθέσιμα τα αποθεματικά του Εθνικού Κτηματολογίου»

«Διαθέσιμα τα αποθεματικά του Εθνικού Κτηματολογίου»

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ασφαλή παραμένουν τα αποθεματικά του Εθνικού Κτηματολογίου. Οπως ανέφερε χθες στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης, τα χρήματα είναι μοιρασμένα στην Τράπεζα της Ελλάδος και σε ιδιωτικές τράπεζες και υπάρχει δυνατότητα εκταμιεύσεων για τις ανάγκες του έργου, αν χρειαστεί. Ωστόσο, από την απάντηση του υπουργού δεν προκύπτει πότε θα χρειαστεί, καθώς οι νέοι διαγωνισμοί και δασικοί χάρτες δεν έχουν προχωρήσει.

Ειδικότερα, απαντώντας σε ερώτηση του τομεάρχη για θέματα Υποδομών και Χωροταξίας της Ν.Δ. Λευτέρη Αυγενάκη, ο κ. Τσιρώνης ανέφερε ότι τα αποθεματικά της εταιρείας «Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση», όπως είναι η επίσημη ονομασία της, ξεπερνούν τα 200 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 54,2 είναι σε προθεσμιακές καταθέσεις σε ιδιωτικές τράπεζες και 139 στην Τράπεζα της Ελλάδος. «Είναι απολύτως ανακριβές ότι δεσμεύθηκαν από οποιαδήποτε κυβέρνηση και για οποιονδήποτε άλλο λόγο», ανέφερε. Ωστόσο, ο κ. Τσιρώνης δεν είχε νέα για την πρόοδο του έργου, που παραμένει ουσιαστικά καθηλωμένο εδώ και δύο χρόνια.

Αναφερόμενος στον διαγωνισμό για την κτηματογράφηση του υπολοίπου της χώρας, οι συμβάσεις του οποίου δεν έχουν ακόμη ανατεθεί, υποστήριξε ότι θα προχωρήσει σε επαναδημοπράτηση, καθ’ υπόδειξιν της προγενέστερης διοίκησης, λόγω χαμηλών εκπτώσεων, χωρίς όμως περισσότερες λεπτομέρειες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή