Μιχελογιαννάκης: «Δεν πρόκειται να περάσουν από τη Βουλή τα μέτρα»

Μιχελογιαννάκης: «Δεν πρόκειται να περάσουν από τη Βουλή τα μέτρα»

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα μέτρα που περιλαμβάνονται στην ελληνική πρόταση δεν πρόκειται να περάσουν από τη Βουλή προεξοφλεί ο βουλευτής του Γιάννης Μιχελογιαννάκης με δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό (ΑΝΤ1).

Ο κ. Μιχελογιαννάκης σχολίασε ένα προς ένα τα προτεινόμενα μέτρα και παρά το γεγονός ότι βρήκε κάποιες θετικές εξελίξεις στη «διάσωση» κάποιων κόκκινων γραμμών, ήταν ιδιαίτερα επικριτικός σε μέτρα όπως η αύξηση του ΦΠΑ σε διάφορες κατηγορίες προϊόντων και υπηρεσιών, όπως είναι τα τρόφιμα και τα εισιτήρια στα μέσα μαζικής μεταφοράς, αλλά και οι έμμεσες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, σημειώνοντας πως «με ένα πρόχειρο υπολογισμό, καταλαβαίνουμε ότι χάνονται χρήματα δύο μισθών περίπου».

Παράλληλα, ο κ. Μιχελογιαννάκης τόνισε ότι στηρίζει την κ. Κωνσταντοπούλου, σημειώνοντας τη βεβαιότητά του ότι η πρόεδρος της Βουλής δεν πρόκειται να επιτρέψει να περάσουν από τη Βουλή τα μέτρα σε ένα νόμο σε ένα άρθρο, ακολουθώντας τακτικές προηγουμένων κυβερνήσεων τις οποίες το ΣΥΡΙΖΑ καταδίκαζε ως αντιπολίτευση.

Μιλώντας το απόγευμα στον ραδιοσταθμό Βήμα FM, ο κ. Μιχελογιαννάκης κάλεσε τον πρωθυπουργό να απαντήσει σε τέσσερα ερωτήματα:

«Πρώτο ερώτημα: η αγορά ομολόγων των 27 δισ από τον ESM θα μειώσει και πόσο, το χρέος; Γιατί χωρίς διαγραφή του χρέους, είναι αβίωτη και η ζωή και η κοινωνία και όλοι μας. Δεύτερον, από το επενδυτικό σχέδιο, τόσο του Ντράγκι όσο και του Γιούνκερ, πόσο ακριβώς παίρνουμε και πότε; Τρίτη ερώτηση, στις ιδιωτικοποιήσεις, πόσο θα είναι το ποσοστό συμμετοχής του Δημοσίου και ποιο θα είναι το καθεστώς των εργασιακών σχέσεων; Και τέταρτον, στη λέξη προστασία του φτωχού νησιώτη, τι εννοεί συγκεκριμένα; Αν μου απαντήσει σε αυτά τα τέσσερα, που οφείλει να τα απαντήσει στην κοινοβουλευτική ομάδα και στην Κεντρική Επιτροπή, τότε με κριτήριο τον προεκλογικό μου λόγο που με εξέλεξε πρώτο βουλευτή, θα αποφασίσω».

Συμπλήρωσε ακόμη πως «η φτώχεια παλεύεται, η εθνική αξιοπρέπεια όχι. Θεωρώ ντροπή το bullying των ξένων που το ανέχτηκα και ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κι ως Έλληνας πού ντρέπομαι, και για τα δύο. Να στέλνει επιστολή εκλεγμένος βουλευτής, επιλογή του πρωθυπουργού, θεσμικός υπουργός Οικονομικών και λόγω της υπογραφής Βαρουφάκη, να τη γυρίζουν πίσω; Ντροπή πραγματικά! Που δεν δεχτήκανε την υπογραφή ενός υπουργού Οικονομικών εκλεγμένου; Και είναι κακός ο Βαρουφάκης;».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή