H λύση για την ασφάλεια του σπιτιού

H λύση για την ασφάλεια του σπιτιού

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Tα επίσημα στοιχεία αναφέρουν ότι το 74% των διαρρήξεων γίνονται μέσω παραβίασης του αφαλού της κλειδαριάς της πόρτας. Ενας επιδέξιος εισβολέας δεν χρειάζεται παρά μόνο μερικά δευτερόλεπτα για να την παραβιάσει, σχετικά αθόρυβα μάλιστα, χωρίς να πειράξει την πόρτα. Ενας καλός σύρτης μπορεί να είναι μια λύση όταν βρίσκεστε μέσα στο σπίτι. Οταν όμως λείπετε; Ο κ. Γεώργιος Χρηματόπουλος, πολιτικός μηχανικός με εμπειρία δεκαετιών στο χώρο των κατασκευών, αφουγκράστηκε τον προβληματισμό για την ασφάλεια των πελατών του και τελικά βρήκε τη λύση. «Κάτι τεχνολογικά απλό», όπως λέει, «που αύριο το πρωί μπορεί να ξεκινήσει να παράγεται μαζικά».

 
Ο εν λόγω μηχανισμός, λοιπόν, είναι μια συρόμενη ατσάλινη ανοξείδωτη μπάρα πάχους 8 mm και ύψους 60 mm, που τοποθετείται στην εξώπορτά σας και με το πάτημα ενός κουμπιού τηλεχειριστηρίου καλύπτει ή απελευθερώνει την κλειδαριά. 
 
«Η μπάρα αυτή δεν παραβιάζεται», υπόσχεται ο κ. Χρηματόπουλος. 
 
Κι αν ο μηχανισμός χαλάσει; 
 
Εδώ εντοπίζεται η βασική καινοτομία: το σύστημα συνεχίζει να λειτουργεί άρτια με τον εφεδρικό μηχανισμό που διαθέτει. Μια σημαντική δικλίδα ασφαλείας για να μη μείνετε ποτέ έξω από το σπίτι σας. Επίσης, σε περίπτωση διακοπής ρεύματος, υπάρχει μπαταρία καθώς και δυνατότητα εξωτερικής παροχής ισχύος.

 
«Δεν υπάρχει τίποτα αντίστοιχο στην αγορά παγκοσμίως», μας λέει ο κ. Χρηματόπουλος. Πρόκειται, άλλωστε, για διεθνή πατέντα. Αυτήν τη στιγμή έχει τοποθετήσει το μηχανισμό πειραματικά σε περίπου 40 σπίτια (σε κάθε είδους πόρτα), βελτιώνοντας συνεχώς το προϊόν του. «Το κόστος του προϊόντος εξαρτάται από τη μαζικότητα ζήτησης και υπολογίζω ότι με την κατάλληλη χρηματοδότηση θα είναι φθηνότερο από τον ανταγωνισμό». 

 
Τι χρειάζεται τώρα; Μια ώθηση. Οικονομική, αλλά κυρίως επικοινωνιακή – γι’ αυτό και είναι σημαντική η παρουσία του στον 3o Διαγωνισμό «Η Ελλάδα Καινοτομεί!» Να αρχίσει ο κόσμος να μαθαίνει ότι αυτή η μικρή μπάρα μπορεί να κρατήσει το σπίτι του απαραβίαστο.
 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή