«Κλειστά χαρτιά» Κωνσταντοπούλου ενόψει ψήφισης της συμφωνίας με τους Θεσμούς

«Κλειστά χαρτιά» Κωνσταντοπούλου ενόψει ψήφισης της συμφωνίας με τους Θεσμούς

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ενδεχόμενο να μην ψηφίσει η κα Ζωή Κωνσταντοπούλου την υπό διαμόρφωση συμφωνία με τους Θεσμούς, όταν αυτή κατατεθεί προς έγκριση από το Κοινοβούλιο, φάνηκε να αφήνει εμμέσως ανοιχτό η ίδια, με δηλώσεις τις οποίες έκανε αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον Κύπριο ομόλογό της κ. Γ. Ομήρου.

«Ζούμε στιγμές όπου επισπεύδεται μια ασφυξία και ένας εκβιασμός των λαών και των Κοινοβουλίων. Ζούμε περιόδους όπου αμφισβητείται η λαϊκή κυριαρχία και το δικαίωμα των λαών να αποφασίζουν για τη μοίρα τους να αποφασίζουν για την πολιτική που θα ασκείται στο όνομά τους και υπέρ αυτών. Σε τέτοιες στιγμές λοιπόν είναι πολύ σημαντικό με το βλέμμα στο μέλλον, με πείσμα, με αισιοδοξία αλλά  και με επίγνωση να έχουμε το νου μας και στο παρελθόν και στις πρόσφατες εμπειρίες» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Υπ’ αυτήν την έννοια και η εμπειρία του Κυπριακού Κοινοβουλίου και η αποτίμηση της εμπειρίας αυτής δύο χρόνια και κάποιους μήνες αργότερα αποτελεί πολύ χρήσιμο, πολύτιμο στοιχείο για τις αποφάσεις και για τις στάσεις που όλοι και όλες θα κληθούμε πολύ σύντομα να αναλάβουμε», είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Παραδίδοντας δε, στον κ. Ομήρου αντίγραφο του προκαταρκτικού πορίσματος της «Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους», η Πρόεδρος της Βουλής επανέλαβε ότι από τον έλεγχο προκύπτει πως «το μνημονιακό χρέος είναι στο σύνολό του παράνομο, μη νόμιμο, απεχθές, επονείδιστο και μη βιώσιμο».

Αναφερόμενη, τέλος, στις συζητήσεις για το ενδεχόμενο ενός Grexit, η κα Κωνσταντοπούλου μεταξύ άλλων σημείωσε ότι «ένα εργαλείο που δημιουργήθηκε ως μέσο επίτευξης της ευημερίας των λαών και των κοινωνιών χρησιμοποιείται ως μοχλός εκβιασμού, εναντίον των λαών, εναντίον των κοινωνιών και με θύμα τα δικαιώματά τους και τη Δημοκρατία».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή